Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η «μικρή» ήταν ο… κρίκος της απόδρασης των «Πυρήνων» – Έκανε τον «ταχυδρόμο» ανάμεσα σε φυλακισμένα και ασύλληπτα μέλη

Η «μικρή» ήταν ο… κρίκος της απόδρασης των «Πυρήνων» – Έκανε τον «ταχυδρόμο» ανάμεσα σε φυλακισμένα και ασύλληπτα μέλη

Η «μικρή» που μπορεί να είναι και… μικρός και έπαιζε το ρόλο του αγγελιαφόρου ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και τα ασύλληπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι το νέο πρόσωπο που μπαίνει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής.

Ήταν ο συνδετικός κρίκος των παλιών με τους νέους Πυρήνες και αυτός ο ρόλος προκύπτει από τις σημειώσεις που βρήκαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια.

Μετέφερε τεχνογνωσία, συμβουλές και οδηγίες από την φυλακή προς τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και αντίστροφα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έως και τη σύλληψη των τεσσάρων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είχε «πυκνώσει» αυτές τις επαφές. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, το σχέδιο της εναέριας απόδρασης είχε μπει στην τελικά φάση…

Σε κάποιο σημείο των χειρόγραφων σημειώσεων σχετικά με τη χρησιμοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων και των στοιχείων πολιτών για την κατασκευή άλλων αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μόνο για τη φάση της απόδρασης δεν θα εμπιστευόμασταν». Η επισήμανση αφορά την χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ταυτοτήτων, ίσως για την ενοικίαση… δωματίων σε ξενοδοχεία με ελικοδρόμια και την ενοικίαση του ελικοπτέρου μεγάλης χωρητικότητας. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιά ή ποιός είναι η «μικρή» και έχουν τοποθετήσει τις δραστηριότητές του σε συγκεκριμένο πεδίο ξεχωριστών ερευνών.

Οι σημειώσεις

Το μεγαλύτερο μέρος των χειρόγραφων σημειώσεων που φαίνεται να προέρχονται από φυλακισμένο μέλος της «Συνωμοσίας», αφορούν κυρίως τη χρήση και κατασκευή των πλαστών ταυτοτήτων για τις «ενοικιάσεις» που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ριψοκίνδυνης απόδρασης.

Σε ένα σημείο γράφει: «Οι φωτό θα σας φτάσουν μέσα σε ένα φάκελο που θα γράφει ΒΑΓΓΕΛΗΣ απ’ έξω. Μαζί θα έχει και κάποια διπλώματα (τα παλιά που ισχύουν ακόμα). Δείτε αν μπορείτε να φτιάξετε και αυτά για τους ανθρώπους. Αν σας είναι δύσκολο αφήστε το μην το κουράσετε πολύ. Κρατείστε όμως και για σας τη φόρμα (μήτρα). Τα χαρτιά όταν τελειώσετε τη δουλειά βάλτε τα σε ένα φάκελο που θα γράφει πάλι ΒΑΓΓΕΛΗΣ και δώστε τα στη μικρή. Τα στοιχεία που ακολουθούν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α τα ασφαλή προερχόμενα στις μαρτυρικές από κομπλέ ανθρώπους. Τη φάση την έχουμε δοκιμάσει και στο παρελθόν και είναι ασφαλής για σπίτια. Μόνο για τη φάση της απόδρασης δεν θα εμπιστευόμασταν. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β λιγότερο ασφαλή προερχόμενα από μάρτυρες των οποίων τα στοιχεία είχαμε χρησιμοποιήσει αλλά από τότε έχουν αλλάξει ταυτότητα. Σας τα δίνουμε και χρησιμοποιήστε τα όπως νομίζετε καλύτερα».

Στον επίλογο μια σελίδας των χειρόγραφων σημειώσεων γράφουν χαρακτηριστικά: «Σύντροφοι τη Δευτέρα θα σας δώσουμε (στη μικρή) τα ακριβή φωτοαντίγραφα ώστε να δείτε και με ακρίβεια τις φόρμες ταυτότητας. Σύντομα (πολύ σύντομα) θα έχουμε πιθανόν και άλλα 3 στοιχεία. 14/11/2012 ΣΠΦ».

Στις συγκεκριμένες σημειώσεις θα γίνει γραφολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο φυλακισμένων «συγγραφέας». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναφέρουν πως γνωρίζουν ποιος είναι αλλά αναμένουν και την «τυπική» επιβεβαίωση. Θεωρούν επίσης πως αυτός που έχει γράψει τις συγκεκριμένες σημειώσεις, μακροσκοπικά διαπιστώνεται ότι είναι και ο «σχεδιαστής» του σχεδιαγράμματος της συνδεσμολογίας βόμβας με την πυροδότηση μέσω κινητού.

Το κρυπτογραφημένο USB

Μεγάλη σημασία δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο «σπάσιμο» του κρυπτογραφημένου usb, το οποίο θεωρούν ότι θα έχει σημαντικά στοιχεία για τη δράση των νέων «Πυρήνων». Ήταν άλλωστε το «μόνο» που είχε κρυπτογραφηθεί, και δεν θα υπήρχε λόγος να γίνει αν δεν είχε κάτι σημαντικό ως περιεχόμενο, όπως εκτιμούν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό αποθηκευτικό μέσο χωρητικότητας 4 GB, το οποίο περιέχει μικρά και μεγάλα κείμενα, τα οποία προς το παρόν δεν μπορούν να διαβαστούν. Τα συγκεκριμένα κείμενα εμφανίζονται με σημεία τήξης, αριθμούς και γράμματα. Οι «συγγραφείς» πολύ πιθανόν είχαν συγκεκριμένο πρόγραμμα-λογισμικό, με τη χρήση του οποίου γινόταν δυνατή η ανάγνωση του περιεχομένου του.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση και να «δουν» το περιεχόμενο. Επισημαίνουν ότι το έχουν κάνει μία τουλάχιστον φορά στο παρελθόν, χωρίς να αποκαλύπτουν πότε. Να σημειώσουμε ότι μια τέτοια «ανάσυρση» είχε γίνει από usb που είχε εντοπιστεί στη γιάφκα της «συνωμοσίας» στην οδό Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Πυρήνες”: Απογείωση απόδρασης από ξενοδοχεία με ελικοδρόμια – Θα έκαναν τους «επενδυτές» ή τους σοβαρά ασθενείς

Σχεδίαζαν απόδραση των «Πυρήνων» από τον Κορυδαλλό – «Μίλησαν» τα USB από τη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Δυο γυναίκες μπαινόβγαιναν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Αυτό ήταν το “λεξικό” κωδικών των τρομοκρατών

Ρωμανός: Δεν ανήκω στους Πυρήνες της Φωτιάς αλλά συνεργάστηκα μαζί τους

Οι τρομοκράτες είχαν έτοιμη βόμβα που θα πυροδοτούσαν με κινητό! – Βρέθηκε σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας στην γιάφκα στα Τουρκοβούνια!

Σχεδιάγραμμα βόμβας σαν του… Mall; – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Έτσι βρήκαν τη νέα γιάφκα των Πυρήνων στα Τουρκοβούνια – Σχεδόν όλοι είχαν περάσει από εκεί

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε