Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η παρατηρητικότητα έφερε την εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Ήθελαν να γεμίσουν την αγορά με κοκαΐνη. Όμως η παρατηρητικότητα των λιμενικών στην Πάτρα όχι μόνο τους χάλασε τα σχέδια αλλά τους οδήγησε και στα χέρια της αστυνομίας.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του λιμενικού σώματος, που κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και να κατάσχει 43 (!) κιλά κοκαΐνης.

Το μεγάλο φορτίο κοκαΐνης ήταν κρυμμένο μέσα σε ειδική κρύπτη. Το φορτηγό όπου είχαν κρύψει την κοκαΐνη, έφτασε από την Ιταλία με πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας. Για… κακή τύχη των δυο επιβατών του φορτηγού, οι λιμενικοί της Πάτρας ήταν παρατηρητικοί και άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Άρχισε έτσι μια διακριτική παρακολούθηση του φορτηγού, το οποίο από την Πάτρα είχε ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Ασπρόπυργο.

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον Ασπρόπυργο.

Εκεί, δυο άτομα επρόκειτο να παραλάβουν το φορτίο με την κοκαΐνη για να το διακινήσουν στις “πιάτσες”. Αλλά εκεί περίμεναν και οι άνδρες των διωκτικών αρχών. Και συνέλαβαν τόσο τους δυο επιβάτες του φορτηγού όσο και τους δυο που περίμεναν να παραλάβουν το φορτίο.

Οι έρευνες, συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων μελών του κυκλώματος. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος στελέχη της ομάδες δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε