Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Η σπείρα με τα πολυτελή αυτοκίνητα – Γνωστοί επιχειρηματίες τα θύματα

Πηγή φωτογραφιων ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή φωτογραφιων ΕΛ.ΑΣ.

Είχαν μεγάλη αγάπη στα πολυτελή αυτοκίνητα… των άλλων. Η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία είχε κάνει δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς και γνωστούς επιχειρηματίες, να χάσουν τον ύπνο τους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 9 άτομα για κλοπές που ξεπερνούν σε αξία τις 300.000 ευρώ. Ως τώρα οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να εξιχνιάσουν 11 υποθέσεις, ενώ στην πορεία των ερευνών αναμένεται να έρθουν κι άλλα στοιχεία στο φως.

Οι δράστες δεν σταματούσαν πουθενά. Δεν έκλεβαν μόνο αυτοκίνητα που βρήσκονταν σε εξωτερικούς χώρους, άρπαζαν και τα οχήματα που οι ιδιοκτήτες τους φρόντιζαν να φυλάσσουν σε πάρκινγκ.

Μάλιστα πριν αρπάξουν τα αυτοκίνητα ερευνούσαν το εσωτερικό τους για να διαπιστώσουν εάν ήταν εφοδιασμένα με συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS ). Χρησιμοποιούσαν μάλιστα  ειδικό τεχνικό εξοπλισμό (laptops με ειδικό λογισμικό και προγράμματα), που συνδέονταν με το διαγνωστικό των οχημάτων, τον οποίο είχαν προμηθευτεί από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια ετέφεραν και στάθμευαν τα οχήματα, για μικρό χρονικό διάστημα (3 έως 4 ημέρες), σε σημεία που παρουσίαζαν περιορισμένη κίνηση, τοποθετώντας σε αυτά κουκούλες και στη συνέχεια είτε τα μετέφεραν σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, είτε τα επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες τους, απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.


Τα αυτοκίνητα όσων έλεγαν “όχι” στη συναλλαγή κατέληγαν … εξαρτήματα.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε