Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Η σπείρα που έχει εντοπίσει τα “ευαίσθητα” σημεία των ΑΤΜ

Η σπείρα που έχει εντοπίσει τα “ευαίσθητα” σημεία των ΑΤΜ

Οι δράστες, από τη στιγμή που ξεριζώνουν από τη βάση το μηχάνημα, χρειάζονται χρόνο ελάχιστων δευτερολέπτων και με ταχυδακτυλουργικό χειρισμό στην οξυγονοκόλληση, χτυπούν το αδύνατο σημείο του ΑΤΜ.

Σπείρα με εξελιγμένη τεχνογνωσία στον εντοπισμό των αδύνατων σημείων, της “κερκόπορτας” δηλαδή, που υπάρχει στα θωρακισμένα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης, είναι αυτή που χτυπάει με κατά … ριπάς επιθέσεις τα ΑΤΜ σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, τα περίπου 10 ΑΤΜ που έχουν αποξηλωθεί ώστε οι επιστήμονες του είδους ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στην “κερκόπορτα”, είναι όλα συγκεκριμένης κατασκευαστικής εταιρείας και της ίδιας μάρκας.

Οι δράστες, από τη στιγμή που ξεριζώνουν από τη βάση το μηχάνημα, χρειάζονται χρόνο ελάχιστων δευτερολέπτων και με ταχυδακτυλουργικό χειρισμό στην οξυγονοκόλληση, χτυπούν το αδύνατο σημείο του ΑΤΜ κι αδειάζουν τα χρήματα από τις συνήθως 4 θυρίδες που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό.

Έτσι, ο κύκλος της έρευνας για το σύνολο των κλοπών- διαρρήξεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποδίδεται στη συμμορία των τουλάχιστον 5 κακοποιών, που πολύ πρόσφατα, ήρθαν σε στενό τετ α τετ με ανώτερο αξιωματικό του Σώματος στο Μενίδι, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν εμβολίζοντας το περιπολικό με το κλεμμένο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε