Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιατροδικαστής: Ο Κορκονέας πυροβόλησε προς το πλήθος!

Ιατροδικαστής: Ο Κορκονέας πυροβόλησε προς το πλήθος!

Τη θέση ότι το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας «πυροβόλησε προς το

πλήθος» με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου, διατύπωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογίτης. Με μήνυση σε βάρος του κ. Μεσογίτη «απάντησε» η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Το χέρι του δράστη την ώρα που πυροβολούσε ήταν στραμμένο προς το πλήθος. Δεν ήταν ούτε πάνω ούτε κάτω. Εμείς είμαστε ιατροδικαστές, “παζάρια” με τις μοίρες δεν κάνουμε».

Τις συνθήκες του πυροβολισμού, κατά την εκδοχή του κατηγορουμένου, ζήτησε να ερμηνεύσει ιατροδικαστικά από τον μάρτυρα ο συνήγορος του Επαμ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άνοιξε «πυρ» κατά όλων των παραγόντων της δίκης καταθέτοντας και μήνυση εις βάρος του κ. Μεσογίτη, κατηγορώντας τον για «πάθος» εναντίον του εντολέα του.

«Εμείς δεν βγάζουμε συμπεράσματα για τον δράστη, αλλά ο ψυχίατρος. Στις ειδήσεις βλέπουμε πολλές φορές χειρότερες σκηνές, αστυνομικούς να καίγονται… Με αυτά τα δεδομένα θα έπρεπε να είχαμε καθημερινά 30-40 νεκρούς. Δεν μπορώ να μπω στη λογική γιατί αυτοί δεν πυροβολούν και πυροβόλησε ο κατηγορούμενος» ανταπάντησε ο μάρτυρας στον κ. Κούγια, παρατηρώντας ότι «δεν αρέσουν οι απαντήσεις μου στον κύριο συνήγορο».

«Αμφισβητούμε την επιστημονικότητα του μάρτυρα. Ο μάρτυρας είναι επικίνδυνος» υποστήριξε Αλ. Κούγιας, ζητώντας να τηρηθεί ακόμη και η αυτόφωρη διαδικασία μετά τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του κ. Μεσογίτη.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησαν για «ανεπίτρεπτες δικονομικές πρακτικές που δοκιμάζουν τις αντοχές του δικαστηρίου», χρεώνοντας στην υπεράσπιση «προσπάθεια επιμήκυνσης της διαδικασίας».

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε