Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ηλεία: 81 διαρρήξεις είχε κάνει η “συμμορία με τις μαξιλαροθήκες”!

ΦΩΤΟ από το IliaLive
ΦΩΤΟ από το IliaLive

Επίσημες ανακοινώσεις, για τη “συμμορία με τις μαξιλαροθήκες” που είχε ρημάξει την Ηλεία στις κλοπές και τις διαρρήξεις, έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο Δημήτρη Αλεξόπουλο.

Το περιουσιακό όφελος για τους δράστες ξεπερνά τις 310.000 ευρώ! 43.000 ευρώ σε χρήματα και 270.000 ευρώ σε κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με το ilialive.gr οι δράστες, τα χρυσαφικά τα έλιωναν και τα μετέτρεπαν ακόμα και σε πλάκες χρυσού! Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμα έξι άτομα ως κατηγορούμενοι σε υπόθαλψη εγκληματία ή για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έφτασαν έως τα σύνορα με την Αλβανία καταδιώκοντας κάποιους απο τους δράστες, ενώ κατόπιν υποδείξεων τους, ένας εξ αυτών συνελλήφθη στην Κρήτη.
Οι άνδρες της Ασφάλειας Πύργου εδώ και πολύ καιρό παρακολουθούσαν τους δράστες και έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο μετά απο καταδίωξη στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής στον Πύργο το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιανουαρίου.

Πολλά απο τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στις κατ’οίκον έρευνες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, κυρίως ηλεκτρικές συσκευές όπως τηλεοράσεις… Οι κλοπές έγιναν τους τελευταίους 4 μήνες σύμφωνα με την αστυνομία.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά δώδεκα Αλβανών, ηλικίας από 18 έως 28 ετών.
Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο Κρήτης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ένας 25χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται να είναι ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.

Την αποκαλούν συμμορία με τις μαξιλαροθήκες γιατί, κουβαλούσε μέσα σε μαξιλαροθήκες τα κλεμμένα αντικείμενα, από τις διαρρήξεις.
Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν αρχικά σε σπίτι που είχαν μισθώσει στον Πύργο και στη συνέχεια τα εκποιούσαν μεταφέροντάς τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Αλβανία. Για τις ηλεκτρικές συσκευές που ήταν δύσκολο να μετακινηθούν επέλεγαν τη μεταπώλησή τους σε συμπατριώτες τους, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου…

Διαβάστε ακόμα:

Κέρκυρα: 24 οι συλλήψεις μέχρι τώρα για το κύκλωμα τοκογλύφων! Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε