Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηλεία: Τα πήραν όλα κι έφυγαν οι “κυνηγοί χαλκού”

Ηλεία: Τα πήραν όλα κι έφυγαν οι “κυνηγοί χαλκού”

Ηλεκτρολογικές γνώσεις, άρτιο εξοπλισμό και αρκετές ώρες στην διάθεσή τους φαίνεται ότι διέθεταν άγνωστοι “κυνηγοί χαλκού“, που “χτύπησαν” το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Εφύρας, κλέβοντας υλικά και προξενώντας ζημιές, τόσο στο δίκτυο της ΔΕΗ όσο και στον εξοπλισμό παραγωγού, που η αξία τους ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι άγνωστοι κατέβασαν από τις κολόνες έναν μετασχηματιστή της ΔEH αφαιρώντας στη συνέχεια τη χάλκινη «καρδιά» του, ενώ λεηλάτησαν ολοσχερώς και ένα μοτερόσπιτο!

“Είχα έρθει χθες το πρωί εδώ, συνοδεύοντας ένα κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα πάντα βρισκόταν στη θέση τους” είπε στο patrisnews ο τέως αντιδήμαρχος Πηνείας και παραγωγός κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος και συνέχισε: “Σήμερα το πρωί δεν υπήρχε τίποτα. Και όχι μόνο αυτό, τα ίχνη που άφησαν πίσω τους δείχνει επαγγελματική δουλειά, η οποία και πολλές ώρες πρέπει να κράτησε και να χρησιμοποιήθηκε και μεγάλος εξοπλισμός”.

Η πρώτη δουλειά των “κυνηγών του χαλκού” όταν έφθασαν στο σημείο, έξω από την Εφύρα, στο ποτάμι, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, ήταν να ανεβούν σε μία κολόνα για να «κόψουν» την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στις κολόνες του μετασχηματιστή, ξεβίδωσαν τις βάσεις τους και όταν αυτός βρέθηκε στο έδαφος, κατάφεραν να ανοίξουν το κέλυφός του και να αφαιρέσουν από μέσα τα χάλκινα πηνία του.

Ο τελικός “στόχος” ήταν το μοτερόσπιτο του κ. Αναγνωστόπουλου, από το οποίο αφαίρεσαν όλη την καλωδίωση και κατέστρεψαν τον ηλεκτρικό πίνακα!

Διαβάστε επίσης: Ηράκλειο: Τον έπιασαν με ρόπαλο, τον ψάχνουν για κλεμμένα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε