Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ηλίας Κασιδιάρης: Ο χορευτής τάνγκο που έγινε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Ηλίας Κασιδιάρης: Ο χορευτής τάνγκο που έγινε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

Ένα από τα πρώτα… αστεία που κυκλοφόρησαν στο internet μόλις έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψης των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης, αντί για δήμαρχος Αθηναίων, θα γίνει δήμαρχος Κορυδαλλού.

Από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και ιδιαίτερα οξύθυμος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους τραμπουκισμούς στο στούντιο της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 τον Ιούνιο του 2012 όταν πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου και στη συνέχεια χαστούκισε τη Λιάννα Κανέλλη.

Για πολλά χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα χορού, κυρίως τανγκό. Η δασκάλα και οι γονείς του τον ενθάρρυναν να γίνει χορευτής

Είχε πάρει το χρίσμα – μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του κόμματος – για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Αλλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις.

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1980 στο Πειραιά και η καταγωγή του είναι από τη Μάνη, από τα Δημαρίστικα Λαγιάς. Ζει στο Πικέρμι, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου τον συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Έχει σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και είναι χημικός τροφίμων

Εξελέγη βουλευτής Αττικής στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους (13.937) ανάμεσα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις και –σύμφωνα με τον πατέρα του- στην 35η Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο.
Έχει δυο μικρότερα αδέρφια, εκ των οποίων ο ένας είναι αξιωματικός του στρατού.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων το βράδυ του Σαββάτου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
Με χειροπέδες στην Ευελπίδων - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Η Χρυσή Αυγή

Ήταν δευτεροετής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το 2000, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που τότε βρίσκονταν στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.

Από εκείνη την ημέρα δεν πέρασε πολύ καιρός για να τον ξεχωρίσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και να τον κάνει πρωτοπαλίκαρό του. Του εμπιστεύθηκε και τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αλλά στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής κάτω από εκείνον και τον υπαρχηγό του, Χρήστο Παππά. Μαζί του οι Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Ο λόγος του ήταν πάντα, ας το πούμε sic, έντονος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Η σβάστικα τατουάζ και το Ολοκαύτωμα

Καλογυμνασμένος και τσαμπουκάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι εκείνος που εκπαιδεύει στις πολεμικές τέχνες τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του στο ναζισμό.
Στο μπράτσο του, έχει τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό, το οποίο θεωρεί αρχαιοελληνικό σύμβολο, ενώ έχει φωτογραφηθεί με τη μπλούζα των SS.
Από το βήμα της Βουλής έχει αρνηθεί το Ολοκαύτωμα. Έχει γράψει άρθρα υπέρ του Χίτλερ, τον οποίο θεωρεί «στρατηγική ιδιοφυΐα», «μέγα κοινωνικό αναμορφωτή» και «οργανωτή ενός προτύπου κράτους», και ένα βιβλίο με τον τίτλο Τομέας Χ.

Ουρλιάζοντας συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής κατά τη μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Από την ημέρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, ο Ηλίας Κασιδιάρης ουδέποτε έκρυψε τον οξύθυμο χαρακτήρα του. Έχει αποκαλέσει “γελοίο και χοντρό” τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο όταν εκείνος είχε πάει να καταθέσει στην προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. «Το πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν του έκανα ερωτήσεις φώναζε την ασφάλεια να με βγάλει έξω», είχε δηλώσει αργότερα.
Επεισόδιο είχε προκληθεί και με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, στην οποία είχε πει: “κάτσε κάτω ρε! Πάλι μεθυσμένη είσαι;”.

Το τατουάζ με τη σβάστικα και η σύντροφός του (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Η δίκη για τα γεγονότα του 2007

Ο Η. Κασιδιάρης κατηγορήθηκε για συνέργεια σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλοπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.

Δίνοντας αίμα "μόνο για Έλληνες" - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης, και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες. Το 2013 ο Ηλίας Κασιδιάρης αθωώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων λόγω αμφιβολιών.

Στη Βουλή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Το χαστούκι στην Κανέλλη και το νερό στη Δούρου

Τον Ιούνιο του 2012, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρισκόταν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή πρωινό ΑΝΤ1 μαζί με τις υποψήφιες βουλευτές Ρένα Δούρου και Λιάνα Κανέλλη. Μετά απο έντονη λεκτική αντιπαράθεση και ερωτήσεις για τη δικαστική του εκκρεμότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό εναντίον της Ρένας Δούρου. Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε ένατονα και τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε να τη χτυπάει με μπουνιές.

Επελέγη ως lifestyle icon. “Βοήθησαν” σε αυτό η φημολογούμενη σχέση του με την τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου και με την Μις Τουρισμός 2012 Έλενα Κωνσταντινίδου

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, έδωσε εντολή να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης,αφού μετά τη διάλυση της Βουλής, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν καλυπτόταν πλέον από βουλευτική ασυλία και ως εκ τούτου μπορούσε να συλληφθεί. Ο Κασιαδιάρης εξαφανίστηκε και ήταν καταζητούμενος από την αστυνομία μέχρι το πρωί της 9ης Ιουνίου 2012, οπότε εξέπνευσε η προθεσμία του αυτόφωρου.

Επικεφαλής σε πορεία της Χρυσής Αυγής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Μετά το περιστατικό αρκετά πολιτικά κόμματα πρότειναν τον αποκλεισμό των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από κάθε προεκλογική συζήτηση. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όμως, μετά από έκτακτη σύσκεψη, ανακοίνωσε πως “από καμιά διάταξη του Συντάγματος και των νόμων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποκλεισμός από τη συζήτηση οιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012”

Με το αγαπημένο μαύρο της Χρυσής Αυγής και τον Ηλία Παναγιώταρο έξω από τα γραφεία του κόμματος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάλογοι-φωτια: Τα κλάματα Πατέλη, τα όπλα και οι ύβρεις των μελών της Χρυσής Αυγής κατά του Παύλου Φύσσα

Πρόσωπο-κλειδί στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής

Θέμα χρόνου η διακοπή μισθού και προνομίων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ο βιος και η Πολιτεία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Όπλο, σβάστικες και φωτό του Χίτλερ στο σπίτι του Χ. Παππά στα Ιωάννινα

Ελένη Ζαρούλια, η… Εύα Μπράουν του Νίκου Μιχαλολιάκου

Τι θα γίνει με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Ποιός είναι ο “υπαρχηγός” του Φύρερ Χρήστος Παππάς

Αρνήθηκε το σπανακόρυζο της ΓΑΔΑ ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Ποια ήταν η ανησυχία του μετά τη σύλληψη

Η στιγμή που η Ελένη Ζαρούλια φτύνει δημοσιογράφο του Star (VIDEO)

Νέο μήνυμα Κασιδιάρη μέσα από το κρατητήριο!

Ολόκληρες οι καταθέσεις των μαρτύρων που “ξεσκέπασαν” τη Χρυσή Αυγή – Πως ψάρευαν οπαδούς, πως γίνονταν οι επιθέσεις

Βρίζανε τον νεκρό Παύλο Φύσσα – Απίστευτοι διάλογοι

Καρέ καρέ η στιγμή που ο Χρήστος Παππάς αιφνιδιάζει τους αστυνομικούς (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Στρατηγό έκανε το 2005 η ΝΔ τον πατέρα Παππά που ήταν δεξί χέρι του Παπαδόπουλου!

Η Λουκά στη ΓΑΔΑ: Φασίστες είστε εσείς! Έρχεται το τέλος σας! (VIDEO)

Ποιος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε