Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ημαθία:H…Λονδρέζα, τα καυτά κόκκινα χείλη και η μεγάλη παγίδα!

ΦΩΤΟ από FOTOLIA

Θύμα ένας 42χρονος που έπεσε στην παγίδα – Πίσω από τη γυναίκα, κρυβόταν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα…

Θύμα απάτης μέσω του Facebook έπεσε ένας 42χρονος, που πίστεψε ότι γνώρισε τον έρωτα της ζωής του στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο και… «τυφλώθηκε»! Ο άνδρας, που είναι ιδιωτικός υπάλληλος και μένει στην Ημαθία, άρχισε να συνομιλεί στο Facebook με μια γυναίκα, η οποία εμφανιζόταν ως κάτοικος Λονδίνου.  

Η συγκεκριμένη γυναίκα όμως, συμμετείχε σε συμμορία αλλοδαπών, που με διάφορα τεχνάσματα, από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, κατάφερε να αποσπάσει τμηματικά από τον 42χρονο το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη διαδικτυακή τους γνωριμία, η γυναίκα εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στην Ελλάδα ώστε να τον συναντήσει αυτοπροσώπως. Δήλωσε όμως αδυναμία να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να πραγματοποιήσει το ταξίδι.

Με το πρόσχημα αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, η συμμορία, μέσω της παραπάνω γυναίκας, έπεισε τον 42χρονο να στείλει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το συνολικό ποσό των 3.400 ευρώ. Για να πείσουν για την αξιοπιστία τους και να μην προκαλέσουν τη δυσπιστία του θύματος, η σπείρα υποσχέθηκε ότι θα του έστελνε ένα δέμα με πολύτιμους λίθους, το οποίο θα επέστρεφε στη διαδικτυακή του φίλη, όταν αυτή έφτανε στην Ελλάδα.

Για την αποστολή και εκτελωνισμό του δέματος όμως, ζήτησαν το επιπλέον ποσό των 8.500 ευρώ, το οποίο ο 42χρονος θα κατέβαλε σε μέλος της συμμορίας, που θα έφερε δήθεν την ιδιότητα του διπλωμάτη και θα συναντούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χθες, στις 28 Νοεμβρίου.

Ο 42χρονος υποψιάστηκε την κομπίνα και απευθύνθηκε σε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνέλαβαν 27χρονο Νιγηριανό, που εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού, παριστάνοντας τον διπλωμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thousandnews.gr, ο Νιγηριανός διαμένει στην Αθήνα και ήρθε στη Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να πάρει τα χρήματα.

Στην κατοχή του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη με τις κατηγορίες της «Πλαστογραφίας», «Απάτης» και «Σύστασης συμμορίας», βρέθηκε πλαστό έγγραφο με ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων συνεργών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε