Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ιωάννινα: Τρελή καταδίωξη δραπέτη με κλεμμένο αυτοκίνητο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Αλβανός δραπέτης κατάφερε να ξεφύγει αλλά συνελήφθησαν τα άλλα δύο άτομα που ήταν μέσα στο φορτηγάκι μαζί του.

Τα ξημερώματα, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” τους αλλοδαπούς να κινούνται με φορτηγό, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από τους Νεγράδες Ιωαννίνων.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγούσε επικίνδυνα, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες, για να αποφύγει τον έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια της πορείας του, έπεσε πάνω σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα!

Οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν τελικά το αυτοκίνητο των δραστών στην παραλίμνια περιοχή και συνέλαβαν τους δύο επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός κατάφερε να… εξαφανιστεί και αναζητείται .
Την ώρα που το φορτηγό σταμάτησε, οι δράστες έριξαν από το παράθυρο στο έδαφος ένα πιστόλι, μάρκας TOKAREV , διαμετρήματος 7,62 x 25 mm , με γεμιστήρα με οκτώ 8 φυσίγγια, το οποίο κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι:
Ο 37χρονος οδηγός από την Αλβανία, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης, είναι δραπέτης των Φυλακών της Κέρκυρας και αναζητείται από τις Αρχές από τον Οκτώβριο του 2012, καθώς έχει παραβιάσει, τακτική άδεια.
Στις παραπάνω Φυλακές εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαεπτά 17 ετών και δεκατριών 13 μηνών για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόδραση κρατουμένου!

Σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Φλώρινας, για ναρκωτικά και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα υπάρχει μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε ακόμα:

Πρέβεζα:”Έσπασε” το ασθενοφόρο την ώρα που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε