Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επικήρυξαν τους ληστές της χρηματαποστολής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με το ποσό των 100.000 ευρώ επικήρυξε η εταιρεία security τους δράστες της ληστείας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις Βασιλειές.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr οι αρχές καλούν όποιον γνωρίζει το οποιοδήποτε στοιχείο να το καταθέσει ενώ οι έρευνες συνεχίζονται…

Η απίστευτη για τα αστυνομικά δεδομένα της Κρήτης ληστεία, με λεία πάνω 1 εκατομμύριο ευρώ σημειώθηκε με κινηματογραφικό τρόπο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Οι ληστές που ήταν καλά διαβασμένοι κατάφεραν χτύπημα σε βάρος χρηματαποστολής που κινούνταν στην Ούλοφ Πάλμε με κατεύθυνση τις Βασιλειές, αρπάζοντας 14 σάκους με χρήματα και αφήνοντας πίσω τους μόνο το σάκο με το μηχανισμό παγίδευσης…

Το χρονικό της ληστείας

Όπως υπενθυμίζει το neakriti.gr ήταν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Ένα κόκκινο φορτηγάκι μάρκας Toyota εμβόλισε από την πίσω πλευρά το τεθωρακισμένο όχημα της χρηματοποστολής, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ένα ανοικτόχρωμο 4×4 Nissan Navara, κάνοντας όπισθεν, χτύπησε με δύναμη το μπροστινό του μέρος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αλλά και οι φρουροί της χρηματαποστολής μιλούν για τρεις κουκουλοφόρους, ωστόσο δεν αποκλείεται οι δράστες να ήταν περισσότεροι.

Με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ, σύμφωνα με τους περίοικους και καραμπίνα με βάση τις καταθέσεις των φρουρών της χρηματαποστολής) ακινητοποίησαν το όχημα και με βαριοπούλα προσπάθησαν να το ανοίξουν . Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ένας από τους δράστες, με σβουράκι το οποίο έβαλε σε λειτουργία με γεννήτρια που είχε στην καρότσα του 4×4, έκοψε το μεντεσέ της πίσω πόρτας του τεθωρακισμένου οχήματος.

Λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της ληστείας, το GPS του σάκου παγίδευσης θα δώσει στους αστυνομικούς το στίγμα των κλοπιμαίων αλλά όχι και των δραστών.

Αμέσως την περιοχή θα ζώσουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία και ανδρών της ομάδας ειδικών αποστολών. Το μόνο όμως που θα βρουν είναι ο σάκος με τα παγιδευμένα χρήματα, πεταμένος στην άκρη του δρόμου. Οι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή, αλλά το μόνο που εντοπίζεται είναι το όχημα διαφυγής των δραστών και απομεινάρια της ληστείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο της χρηματαποστολής οι αστυνομικές Αρχές βρήκαν δύο κηλίδες αίματος, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί σε ποιον ανήκουν. Δεν αποκλείεται να είναι του προσωπικού της χρηματαποστολής που τραυματίστηκαν είτε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης είτε από τους δράστες.

Τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να εμβολίσουν τη χρηματαποστολή σφραγίστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές και πήραν χθες το βράδυ το δρόμο για την Αθήνα. Εκεί, στη Διεύθυνση Εγκηματολογικών Ερευνών, θα εξεταστούν εξονυχιστικά για τυχόν δαχτυλικά αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. Σημειώνεται πως το ανοικτόχρωμο 4×4 Nissan Navara είχε κλαπεί στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ το κόκκινο φορτηγάκι μάρκας Toyota κλάπηκε χθες το πρωί από το Γάζι.

Διαβάστε επίσης: Δουλειά από μέσα η ληστεία της χρηματαποστολής;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε