Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ηράκλειο: Επίλεκτος αστυνομικός τραυματίστηκε όπως καθάριζε το όπλο του!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Tραυματίστηκε στο χέρι τη στιγμή που καθάριζε το προσωπικό του όπλο, ενώ η σφαίρα που τον χτύπησε πέρασε λίγα εκατοστά από συνάδελφό του…

Παραλίγο να είχαμε διπλή τραγωδία στην πλέον επίλεκτη και καλά εκπαιδευμένη ομάδα των αστυνομικών της Κρήτης! Αστυνομικός της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΕΑ) τραυματίστηκε στο χέρι τη στιγμή που καθάριζε το προσωπικό του όπλο, ενώ η σφαίρα που τον τραυμάτισε πέρασε λίγα εκατοστά από συνάδελφό του, που βρισκόταν δίπλα, λίγο πριν καρφωθεί σε έναν τοίχο.

Το περιστατικό δεν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κάποιας από τις καθημερινές εκπαιδεύσεις που κάνουν οι αστυνομικοί της ΟΕΑ, αλλά μέσα στις εγκαταστάσεις της Ομάδας που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου είναι και η έδρα του ΤΑΕ Ηρακλείου στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (26-01-2011). Στον ένα από τους χώρους που στεγάζεται η ομάδα που αποτελεί την «αφρόκρεμα» της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονταν όπως λένε οι πληροφορίες τέσσερις με πέντε αστυνομικοί καθισμένοι στα καθίσματα όπου βρίσκονται στο σημείο.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σύμφωνα με το cretalive.gr καθόταν σε ένα από αυτά τα καθίσματα και καθάριζε το ιδιωτικής χρήσης του πιστόλι μάρκας cloc. Δίπλα του βρισκόταν ένας συνάδελφός του, από τον οποίο πέρασε «ξυστά» η σφαίρα.

Το μέλος της ΟΕΑ που τραυματίστηκε, περίπου 30 ετών, θεωρείται αρκετά έμπειρος και σοβαρός αστυνομικός, ενώ παλαιότερα πριν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επάνδρωση της ΟΕΑ, υπηρετούσε σε Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων του νησιού.

Κάποια στιγμή ένας δυνατός θόρυβος ακούστηκε από τον πρώτο όροφο του κτιρίου και το μυαλό όλων πήγε στο κακό. Ο διοικητής της Ομάδας βρισκόταν στο διπλανό χώρο και μιλούσε όταν κι εκείνος άκουσε το θόρυβο που έγινε αντιληπτός σε αστυνομικούς του πρώτου ορόφου αλλά και σε άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων που βρίσκονταν στο ισόγειο.

Για μερικά δευτερόλεπτα όλοι «πάγωσαν» και περίμεναν να δουν τι έχει συμβεί και φυσικά εάν υπάρχει κάποιος τραυματίας. Το αρχικό σοκ που προκάλεσε ο θόρυβος της εκπυρσοκρότησης του όπλου διαδέχθηκε ο πανικός όταν είδαν τον αστυνομικό να αιμορραγεί. H καρδιά όλων όμως επανήλθε στη θέση της, τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός άνδρας της ΟΕΑ είχε τραυματιστεί ελαφρά, μονάχα στο χέρι.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε