Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ”φωτίζει” τη δολοφονία Βρετανίδας!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Ένας Ηρακλειώτης και ένας αλλοδαπός θα απολογηθούν για τον θάνατο της 54χρονης…

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας – όπως τελικώς χαρακτηρίστηκε – της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon, μητέρας τριών γιων, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, το Μάρτιο του 2009.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας ένας νεαρός Ηρακλειώτης και ένας 48χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι ήταν φίλοι της άτυχης γυναίκας. Και οι δύο δια των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, ζήτησαν προθεσμία και έτσι θα απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ταυτότητά τους προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Πρώτα εντοπίστηκε το τηλέφωνο του αλλοδαπού, ο οποίος είχε συνομιλήσει με το θύμα την ημέρα που εξαφανίστηκε και μάλιστα ήταν εκείνος που είχε δηλώσει και την εξαφάνισή της Βρετανίδας στις Αρχές.

Στους καταλόγους με τα τηλέφωνα υπήρχε και ένα καρτοκινητό το οποίο προέκυψε από την έρευνα πως ανήκει στον Ηρακλειώτη. Ο Ηρακλειώτης στην πρώτη του κατάθεση παραδέχτηκε ότι γνώριζε τη Βρετανίδα, δεν έδωσε όμως περισσότερα στοιχεία για την σχέση τους. Δεν αποκάλυψε δηλαδή ότι συνομίλησε μαζί της στο τηλέφωνο την ημέρα της εξαφάνισής της. Βέβαια ο ίδιος στην πορεία των ερευνών και σε συμπληρωματική του κατάθεση υποστήριξε πως δεν το ανέφερε επειδή δεν ερωτήθηκε σχετικά.

Επίσης, σε μία από τις συμπληρωματικές τους καταθέσεις παραδέχτηκε πως γνωρίζονταν, ήταν φίλοι και πήγαιναν μαζί κάποιες φορές για χορό. Στην τρίτη κατά σειρά κατάθεση που έδωσε και ερωτηθείς για το πού βρισκόταν την ημέρα της εξαφάνισης της 54χρονης, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε καφετέρια του Ηρακλείου μαζί με φίλο του και στην συνέχεια έφυγε με τον πατέρα του καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν οδηγεί.

Οι λιμενικοί θέλοντας να διασταυρώσουν τα λεγόμενα του, κάλεσαν τον φίλο του, ωστόσο στην κατάθεση του αρνήθηκε ότι είχαν βγει για καφέ την συγκεκριμένη μέρα.

Η υπόθεση είχε εξελιχθεί σε θρίλερ ως προς τις συνθήκες θανάτου της 54χρονης. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της Βρετανίδας οφείλεται σε τελικό πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι ο θάνατος της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος. Εκτιμάται ακόμα ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα. Τελικώς ο θάνατος της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας φυσικά νέα τροπή στις έρευνες.

Πάντως οι δύο που καλούνται σε απολογία αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας της Jean Hanlon.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε