Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ηράκλειο: Καταδικάστηκαν 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση αποφυλάκισης ισοβίτη…

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, καταδίκασε για παράβαση καθήκοντος, στην υπόθεση αποφυλάκισης του ισοβίτη Ζαχαρία Λαγουδάκη, ο οποίος λίγους μήνες μετά- το Μάιο του 2008- σκότωσε το φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη, στο Ρέθυμνο, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους της Φυλακής Αλικαρνασσού.

Στην απόφαση που τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή και οι δυό άσκησαν έφεση. Ο πρώην αρχιφύλακας της Κλειστής Φυλακής Αλικαρνασσού και ο σωφρονιστικός υπάλληλος, με επιστολές τους στο Δικαστικό Συμβούλιο, είχαν ταχθεί ευμενώς για τον κρατούμενο Ζαχαρία Λαγουδάκη, αναφορικά με τη στάση που κράτησε στην μεγάλη εξέγερση που είχε σημειωθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα το 2007.

Οι ίδιοι υποστήριξαν στις απολογίες τους, ότι το περιεχόμενο των επιστολών ήταν πέρα για πέρα αληθινό, ενώ στο ερώτημα γιατί δεν τις έστειλαν μέσω Γραμματείας της φυλακής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, παίρνοντας πρωτόκολλο, υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να διαρρεύσει στους άλλους κρατουμένους για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή από την πλευρά του, χαρακτήρισε αναμενόμενη την ποινή, αν και όπως θεωρεί, έπρεπε να τους επιβληθεί μεγαλύτερη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε