Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ηράκλειο: Μεγάλη ανησυχία από παγιδευμένο ΑΤΜ της Παγκρήτιας τράπεζας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία πολίτη…

Υπόθεση παγίδευσης ΑΤΜ σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή των Γουβών διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου με αφορμή την καταγγελία πολίτη. Ο τελευταίος – σύμφωνα με το cretalive.gr – επιχείρησε να κάνει ανάληψη χρημάτων από το μηχάνημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και αντιλήφθηκε ότι τμήμα του πληκτρολογίου είχε αποκολληθεί, γεγονός που τον έβαλε σε υποψίες.

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απάτη υπό την ονομασία skimming. Ουσιαστικά οι δράστες αντιγράφουν τα PIN είτε με την τοποθέτηση ειδικών φιλμ που αποτυπώνουν τους κωδικούς κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, είτε ακόμα με την τοποθέτηση ασύρματων καμερών στα ΑΤΜ που καταγράφουν και μεταδίδουν τις κινήσεις των δακτύλων των πελατών.

Σε περίπτωση μάλιστα που δεν γίνεται ασύρματη μετάδοση, τότε οι εικόνες καταχωρούνται σε υψηλής χωρητικότητας κάρτες μνήμης.

Σήμερα πάντως όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πατρίς”, με τη λειτουργία της τράπεζας αστυνομικοί θα ζητήσουν να δουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και να ελέγξουν τις κινήσεις των λογαριασμών που έγιναν τα τελευταία 24ωρα στο συγκεκριμένο μηχάνημα…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε