Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σωσίας πολιτικού εξαπατά ηλικιωμένους!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ομοιότητά του με γνωστό Έλληνα πολιτικό εκμεταλλεύεται άγνωστος στην Κρήτη, ο οποίος εξαπατά και ληστεύει  ηλικιωμένους…

Ο δήθεν πολιτικός έχει ήδη «χτυπήσει» δύο φορές και στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός καθώς αναζητούνται τα ίχνη του. Τα δύο περιστατικά έγιναν σε περιοχές του Ηρακλείου και ήρθαν στο φως μετά από καταγγελίες των παθόντων, όπως γράφει η τοπική εφημερίδα «Πατρίς». Τελευταία θύματα του σωσία – ληστή ήταν ένας 81χρονος και μία 75χρονη.

Ο δράστης ή οι δράστες περίμεναν τον 81χρονο έξω από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη χρημάτων. Ο σωσίας τον πλησίασε, του συστήθηκε και – προσποιούμενος τον φίλο του παιδιού του- ζήτησε 3.800 ευρώ για να τακτοποιήσει μια οφειλή του γιού του.

Ο απατεώνας έπεισε τον γέροντα και πήρε τα χρήματα. Μόνο τότε ο 81χρονος ζήτησε την ταυτότητα του δράστη ο οποίος υποστήριξε πως την είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Παράλληλα, ζήτησε από τον ηλικιωμένο άλλα 3.500 ευρώ μέχρι να πάει να την φέρει. Ο ηλικιωμένος πήγε να κάνει την νέα ανάληψη, όμως, ο ταμίας της τράπεζας τον σταμάτησε και, τότε, ο δράστης εξαφανίστηκε.

Με παρόμοιο τρόπο έπεσε θύμα του σωσία και η 75χρονη, που κατέβαλε περίπου 4.200 ευρώ. Η αναλυτική περιγραφή του δράστη που έχει αποσπάσει χιλιάδες ευρώ είναι πολύτιμος σύμμαχος στις έρευνες της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σωσίας του πολιτικού δεν είναι σεσημασμένος, καθώς τα θύματα δεν τον αναγνώρισαν σε καμία
από τις φωτογραφίες υπόπτων που είδαν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε