Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: Την Τρίτη η απολογία των 8 της “οικογενειακής” σπείρας

Ηράκλειο: Την Τρίτη η απολογία των 8 της “οικογενειακής” σπείρας

Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι οκτώ συλληφθέντες για συμμετοχή σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που στην κατοχή τους βρέθηκε εκτός από τεράστια ποσότητα κάνναβης και πλήθος όπλων…

Τη βαρύτατη κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν, χθες το πρωί, σε Ατσιπάδες και Μοριά Μονοφατσίου καθώς στα σπίτια τους βρέθηκαν τεράστιες ποσότητες κάνναβης, καλάσνικοφ, άλλα όπλα και χιλιάδες σφαίρες.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αφγανό, ηλικίας 20 – 77 ετών, ενώ αναζητείται και ένας 43χρονος.

Οπως γράφει το cretalive.gr οι οκτώ που προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο λίγο πριν τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Στους δύο αδερφούς, ηλικίας 20 και 26 ετών στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν 39 φυσίγγια, ένα καλάσνικοφ με 29 φυσίγγια, ένα πιστόλι και επτά αλυσοπρίονα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή όπλων με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στο σπίτι του 77χρονου, δεύτερου θείου των δύο πρώτων, στο οποίο μένει και ο 43χρονος που αναζητείται, βρέθηκαν 21 βαρέλια με 218 κιλά και 780 γραμμάρια χασίς, δύο καλάσνικοφ, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και 1.400 φυσίγγια, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας. Ιδιοκτήτης των ευρημάτων φέρεται να είναι ο 43χρονος γιος του. Σε βάρος πατέρα και γιου ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και αποθήκευση ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από δράστη που ενεργεί κατ’επάγγελμα, κατοχή και εμπορία όπλων.

Στο σπίτι της μητέρας δύο αδερφών, ηλικίας 38 και 48 ετών, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο 38χρονος, βρέθηκε ένα πλαστικό βαρέλι με 1.510 γρ.χασίς και δύο ακόμη σακούλες 1.255 γραμμαρία. Ο αδερφός του, ηλικίας 48 ετών είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο, 50 φυσίγγια και μια κυνηγετική καραμπίνα. Στο 38χρονο ασκήθηκε δίωξη για αποθήκευση και κατοχή ναρωκτικών ουσιών από άτομο που ενεργεί κατ’επάγγελμα και στον 48χρονο για παράνομη κατοχή όπλων, φυσιγγίων και πυρομαχικών. Και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Στο σπίτι ενός 55χρονου και του 21χρονου γιου του, στο Μοριά, βρέθηκαν δύο πυροδοτημένα φυσίγγια, τρία πλήρη φυσίγγια, δύο κουκούλες και δύο ζευγάρια μάλλινα γάντια. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Συνελήφθη επίσης και ένας 28χρονος Αφγανός που φέρεται να είχε προσληφθεί ως βοσκός στο ποιμνιοστάσιο των δύο αδερφών 20 και 26 ετών, ενώ φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία να είχε λάβει σαφείς εντολές, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου να αποκρύψει ή να πετάξει ό,τι παράνομο αποθηκευόταν στο ποιμνιοστάσιο. Σε βάρος του ασκήθηξε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, η αστυνομία είχε πληροφορίες για σύσταση εγκληματικής ομάδας, που το τελευταίο δίμηνο τουλάχιστον είχε διαρκή δράση και διακριτή δομή, και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπή αγροτικών μηχανημάτων και στην αγοραπωλησία πολεμικού υλικού. Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση έπαιζε ο 38χρονος, που ρύθμιζε τις προς πώληση ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και είχε το πελατολόγιο. Τη διακίνηση την αναλάμβαναν τα δύο αδέρφια 20 και 26 ετών, ο 48χρονος αδερφός του 38χρονου, καθώς και ο πατέρας και ο γιος από το Μοριά.

Την αποθήκευση και συσκευασία των προς πώληση των ναρκωτικών, την είχε αναλάβει ο 43χρονος που αναζητείται. Τις ποσότητες φέρεται να τις αποθήκευε στο σπίτι του πατέρα του, ο οποίος είχε το ρόλο του φύλακα.

Στις κλοπές των αγροτικών μηχανημάτων και λοιπών αντικειμένων δραστηριοποιούνταν όλοι εκτός από τον 77χρονο. Οι δράστες, αφού διέπρατταν τις κλοπές, πουλούσαν τα κλοπιμαία σε πελάτες που έβρισκε ο 38χρονος.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα οι οκτώ της σπείρας Μονοφατσίου

Ηράκλειο: Οκτώ συλλήψεις για τα βαρέλια με το χασίς!

Ηράκλειο: Οικογένεια κτηνοτρόφων έκρυβε όπλα και βαρέλια με χασίς!

Κρέστενα: Τον βρήκαν κρεμασμένο στο σπίτι του – Τους είχε πει ότι θα “φύγει”

Λέσβος: Κάλεσε την αστυνομία επειδή κάπνιζε ο δήμαρχος!

Αταλάντη: Καταγγέλλει για βιασμό 69χρονο κτηνοτρόφο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε