Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ισόβια σε πρώην αστυνομικό για τη δολοφονία του κουμπάρου του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 30χρονου που έγινε τον Αύγουστο του 2004, στην Αριδαία Πέλλας.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος, που υπηρετούσε την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, είχε δημιουργήσει σενάριο περί δήθεν απαγωγής του 30χρονου επιχειρηματία από σπείρα Ρώσων κακοποιών, πείθοντάς τον μ’ αυτόν τον τρόπο να του παραδίδει τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για την «προστασία» του.

Όπως έγινε γνωστό, σε διάστημα ενός χρόνου ο αποταχθείς -πλέον- αστυνομικός κατάφερε να πάρει από το θύμα  περισσότερα από 80 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, για να γίνεται πειστικός, έλεγε ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση από την Υπηρεσία του ως προς τα δήθεν σχέδια των υποτιθέμενων κακοποιών.

Το φονικό έγινε όταν σε ραντεβού των δύο ανδρών, ο 47χρονος θέλησε να επιστρέψει στον κουμπάρο του μέρος ποσού από δανεικά που του είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα.
Αυτό εξόργισε τον 30χρονο ο οποίος τράβηξε πιστόλι που του είχε δώσει ο αστυνομικός για την αυτοπροστασία του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο 47χρονος, γνώστης πολεμικών τεχνών, κατόρθωσε να πάρει το πιστόλι από τον 30χρονο και να τον πυροβολήσει στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Δεν έπεισε, όμως, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε ένοχο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, επιβάλλοντάς του την ίδια ποινή με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμα:
Αμαλιάδα: Ισόβια στους γονείς που σκότωσαν στο ξύλο το αγγελούδι τους!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε