Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ήταν μικρή η λεία στην Πάρο και ήθελαν να “χτυπήσουν” και στη Λαμία

Ήταν μικρή η λεία στην Πάρο και ήθελαν να “χτυπήσουν” και στη Λαμία

Ζήτημα χρόνου ένα δεύτερο χτύπημα αυτή τη φορά στη Λαμία θεωρούν πως ήταν για την ομάδα που σκόρπισε τον θάνατο κατά τη διάρκεια της ληστείας στην Πάρο οι αστυνομικοί.

Ο εντοπισμός του κρησφύγετο του 29χρονου θεολόγου που συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορείται για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο νησί των Κυκλάδων οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ομάδα της οργάνωσης των “Πυρήνων της Φωτιάς” είχε εδώ και καιρό βάλει μπροστά σχέδιο που περιελάμβανε πολλές ληστείες σε τράπεζες με σκοπό την ενίσχυση του “ταμείου” της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη γκαρσονιέρα του 29χρονου στη Λαμία μετά την ανακάλυψη κάμερα στο πατρικό του στη Θεσσαλονίκη στην οποία είχαν καταγραφεί πλάνα από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λαμία.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος (σύμφωνα με πληροφορίες) αναγνώρισε τον 29χρονο Τάσο Θεοφίλου από τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικοί.

Το γεγονός ότι ο νεαρός εδώ και μήνες είχε νοικιάσει το σπίτι, αλλά και το ότι αμέσως μετά την αιματηρή ληστεία της Πάρου βρήκε εκεί καταφύγιο οδηγεί την αντιτρομοκρατική στο συμπέρασμα ότι η τράπεζα της Λαμίας ήταν ο επόμενος στόχος.

Οι ληστές, λένε οι πληροφορίες, ήταν “άτυχοι” στην Πάρο. Λόγω κολλήματος η διευθύντρια του υποκαταστήματος έλειπε και έτσι δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο και έτσι περιορίστηκαν σε ένα ποσό… μόλις 60.000 ευρώ. Έτσι θεωρούν ότι το χτύπημα στη Λαμία ήταν στους άμεσους στόχους τους.

Είχαν ήδη κάνει την προπαρασκευή, λένε με βάση και τα πλάνα από την μίνι κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο ποδήλατο του 29χρονου και που βρέθηκε στη γκαρσονιέρα της Λαμίας.

Στο ίδιο το σπίτι δεν υπήρχαν εκρηκτικά, δεν φαίνεται να υπάρχει οπλισμός ή κάτι άλλο που να παραπέμπει σε χώρο-γιάφκα και έτσι όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για χώρο που θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες ορμητήριο για την ληστεία.

Οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν τα άλλα άτομα που πήραν μέρος στη ληστεία, πιστεύουν ότι τουλάχιστον δύο ακόμη σχετίζονται με την οργάνωση των Πυρήνων, ενώ αναζητούν και άλλους χώρους όπως το σπίτι στη Λαμία, καθώς η… αρμαθιά με τα επτά “ορφανά” κλειδια που βρέθηκαν πάνω στον 29χρονο κατά τη σύλληψή του ίσως οδηγήσουν σε σπίτι-γιάφκα της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης:
Απο “κόσκινο” το κρησφύγετο του Θεοφίλου στη Λαμία – Ένταλμα και για συμμετοχή στους “Πυρήνες”- Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο 29χρονος

Δικηγόρος Θεοφίλου: Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε