Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ήθελαν να φέρουν δεκάδες κιλά κοκαϊνης στην Ελλάδα!

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας (νότια Ιταλία) 262 κιλά “πολύ καθαρής” κοκαΐνης, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ και η οποία είχε φτάσει με πλοία από το Περού και το Μεξικό. Ένα από τα δυο φορτία θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Το ναρκωτικό, συσκευασμένο μέσα σε μαύρες σακκούλες, βρισκόταν σε δύο εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρονταν από δύο διαφορετικά εμπορικά πλοία.
Το ένα από τα φορτία επρόκειτο να μεταφερθεί στην Ελλάδα ενώ το άλλο προοριζόταν για τη βόρεια Ιταλία.

Τα δύο εμπορευματοκιβώτια, που μεταφέρονταν με πλοία των εταιρειών Charlotte Rickmers και MSC Catania, είχαν “φορτωθεί στα λιμάνια Πάιτα του Περού και Μασατλάν του Μεξικού”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικονομικής αστυνομίας του Ρέτζο ντι Καλάμπρια.

Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από τη διεύθυνση κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Καλαβρία, ήταν αποτέλεσμα διασταύρωσης εγγράφων και ελέγχων σε πολλά εμπορευματοκιβώτια που βρίσκονταν υπό καθεστώς διαμετακόμισης (τράνζιτ) στο Τζόια Τάουρο, με τη βοήθεια των τελωνειακών αρχών, τα σκάνερ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για να εξεταστεί το εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφού “κόβονταν” τρεις ή τέσσερις φορές, τα 261,685 κιλά κοκαΐνης μπορούσαν να “πωληθούν με μέση τιμή 50 ευρώ το γραμμάριο”.

Η Καλαβρία είναι το “φέουδο” της Ντρανγκέτα, της τοπικής μαφίας που θεωρείται η ισχυρότερη και η πιο επικίνδυνη από τις ιταλικές μαφίες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε