Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ήθελαν να πουλήσουν κούρο του 6ου αιώνα π.Χ για 200 χιλιάδες ευρώ! (pics)

Ήθελαν να πουλήσουν κούρο του 6ου αιώνα π.Χ για 200 χιλιάδες ευρώ! (pics)

Δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 63 ετών, συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, στην Κόρινθο για παράνομη κατοχή και μεταφορά ενός κούρου της αρχαϊκής περιόδου (550 π.Χ.) ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα για την ταυτοποίηση άγνωστου άνδρα που κατέχει ένα αρχαίο αντικείμενο, το οποίο προσπαθούσε να πουλήσε έναντι του χρηματικού ποσού του 200.000 ευρώ, εντοπίσθηκε μαζί με ένα άλλο άτομο, μέσα σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους.

Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, κάτω από τη θέση του συνοδηγού, εντός σακιδίου, ένας αρχαίος κούρος αποτελούμενος από τέσσερα συνανήκοντα μέρη. Η αξία του κούρου διαπιστώθηκε από αρμόδια αρχαιολόγο του τμήματος, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται για έναν αναθηματικό κούρο, από μάρμαρο της Νάξου, ο οποίος αποτελείται από τέσσερα τμήματα, συνολικού μήκους -47- εκατοστών, του οποίου δεν σώζονται τα κάτω άκρα, από τα γόνατα και κάτω.

Το κατασχεθέν αρχαίο αντικείμενο θα παραδοθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για φύλαξη και περαιτέρω εκτίμηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 36χρονου στο Ναύπλιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και 42 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε