Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ηθελαν να χτυπήσουν δικαστικό ή αστυνομικό – Εκτελεστικός βραχίονας οι συλληφθέντες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Δεν αναφέρει όνομα οργάνωσης ο εισαγγελέας
– Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα λένε οι αστυνομικοί
– ”Βλέπει” κοινό δίκτυο “Σέχτας” και “Πυρήνων Φωτιάς” η αντιτρομοκρατική

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι συλλήψεις έγιναν ώρες ή το πολύ ένα 24ωρο πριν το χτύπημα που ετοίμαζαν οι νεαροί. Η πληροφορίες μιλούν για απόφαση της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής που παρακολουθούσαν τους νεαρούς.

Στόχος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν ή αστυνομικός ή δικαστικός. Κι αυτό όπως λένε από την αντιτρομοκρατική, γιατί στους μεν αστυνομικούς προσωποποιούν την δολοφονία Γρηγορόπουλου, με τους δε δικαστικούς έχουν πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς.

Επίσης, οι αστυνομικοί είναι σχεδόν σίγουροι οτι οι συλληφθέντες είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της οποιας οργάνωσης και τα ηγετικά στελέχη παραμένουν ακομα άφαντα.

Λέγεται ότι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη γιάφκα της Νέας Σμύρνης και είδαν το απόγευμα του Σαββάτου τους δύο νεαρούς να βγαίνουν ένας, ένας παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις.

Ο ένας από αυτούς λέγεται ότι μόλις είχε κάνει ταξίδι-αστραπή στο Αγρίνιο όπου βρέθηκαν επιπλέον όπλα αλλά και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Τότε λέγεται ότι πάρθηκε η απόφαση για επέμβαση.

Επίσης, ανάμεσα σε όσα κατασχέθηκαν στις γιάφκες βρέθηκαν και συσκευές αποθήκευσης usb οι οποίες είναι κλειδωμένες με κωδικούς τους οποίους όμως είναι ζήτημα χρόνου να “σπάσουν” οι αστυνομικοί.

Δεν έληξε ο συναγερμός

Αρμόδιοι αξιωματικοί εξέφραζαν φόβους ότι δεν αποκλείεται εκείνοι που διαφεύγουν να προχωρήσουν σε τρομοκρατική επίθεση, για να αποδείξουν ότι η οργάνωση παραμένει ενεργή.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα ασκήθηκε κατά των έξι συλληφθέντων για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

‘Ολοι οι συλληφθέντες φέρονται να είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.
Ο Αλέξανδρος Μητρούσιας αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”.
Και οι έξι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, οπότε όμως αναμένεται να ζητήσουν και νέα προθεσμία.

Την εκδοχή ότι υπάρχουν και άλλα όπλα οι αστυνομικοί τη στηρίζουν στην αρχική τους εκτίμηση και στις ενδείξεις που είχαν ότι τόσο καιρό ήταν στα ίχνη της “Σέχτας” κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τα όπλα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και τα οποία βαλλιστικά αποδεικνύονται “καθαρά”.

Πάντως οι αστυνομικοί μετά από παρακολουθήσεις που διήρκεσαν τουλάχιστον έναν μήνα όπως λένε κάποιες πηγές πιστεύουν ότι έχουν “σπάσει τα στεγανά” δύο οργανώσεων τόσο της “Σέχτας” όσο και των “Πυρήνων” καθώς θεωρούν ότι κάποια άτομα δρουν ή χρησιμοποιούνται και από τις δύο οργανώσεις που ίσως χρησιμοποιούν ως ένα επίπεδο και κοινές γιάφκες ή κρησφύγετα.

Διαβάστε επίσης:
Ποιοί είναι οι συλληφθέντες – Ποιές κατηγορίες αντιμετωπίζουν
Ποιοί είναι οι ”Πυρήνες της φωτιάς” και οι ”Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε