Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξανά στα χέρια της αστυνομίας ο περιβόητος Σπύρος Ζολώτας

Ξανά στα χέρια της αστυνομίας ο περιβόητος Σπύρος Ζολώτας

Ο διαβόητος ληστής και δραπέτης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο τη δεκαετία του ’90 για συμμετοχή στη συμμορία του Κ. Πολυδώρου, γνωστού ως «Ρομπέν των Τραπεζών», επειδή μοίραζε τη λεία από τις ληστείες στους φτωχούς.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την απόδρασή του, ο Σπύρος Ζολώτας έπεσε ξανά στα χέρια της αστυνομίας. Ο 57χρονος σήμερα ληστής είναι ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας ληστών τραπεζών και δημόσιων οργανισμών που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στο Περιστέρι, μετά από ληστεία που διέπραξαν σε τράπεζα.

Ο Ζολώτας είχε βοηθητικό ρόλο στις ληστείες. Όπως προέκυψε από την έρευνα, έμπαινε μεταμφιεσμένος στις τράπεζες παριστάνοντας τον πελάτη, χωρίς να προκαλεί υποψίες λόγω της ηλικίας του. Όταν έβλεπε να ανοίγουν το χρηματοκιβώτιο ειδοποιούσε τους συνεργούς του προκειμένου να διαπράξουν τη ληστεία.

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χειροβομβίδες, δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, μια κοντόκαννη καραμπίνα, σύνεργα μεταμφίεσης, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας και άλλα πειστήρια.

Τη στιγμή που η αστυνομία επιχείρησε να τον συλλάβει, ο 57χρονος Ζολώτας επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τη μία χειροβομβίδα, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Συνελήφθησαν, επίσης, ένας 39χρονος «τσιλιαδόρος» και ένας 38χρονος οδηγός ταξί, ενώ αναζητούνται τρία άτομα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η συμμορία έχει διαπράξει πέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, ενώ, σε μία από αυτές, στη Νέα Σμύρνη, οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο χέρι τη διευθύντρια του καταστήματος. Η λεία τους είχε ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ.

Σε βάρος του Ζολώτα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης 23 ετών για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή, ενώ, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση οκτώ μηνών για χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε λάθη πρόδωσαν τη συμμορία με τα καλάσνικοφ – Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε