Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ξάνθη: Έπιασαν τη σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους – Τουλάχιστον 10 τα θύματά τους – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εξάρθρωση η εγκληματικής ομάδα, εξιχνιάστηκαν δέκα ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε χωριά του νομού Ξάνθης και
συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, μέλη της ομάδας. Οι ληστείες έγιναν τον τελευταίο μήνα…

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Ξάνθη οι τρεις Έλληνες, ηλικίας 30, 23 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, και παράνομη οπλοφορία – οπλοκατοχή.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα συνεργός τους, 35χρονος Έλληνας, ο οποίος εντοπίσθηκε, αλλά δε συνελήφθη γιατί είχε περάσει το διάστημα του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις άνδρες,
στις 13-12-2012 το πρωί, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό της Ξάνθης, όπου με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, έκλεψαν τρία κινητά τηλέφωνα, τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Από τα έως τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι είχαν φτιάξει ομάδα, η οποία έκανε από τις αρχές Νοεμβρίου 2012, δέκα ληστείες, σε σπίτια ηλικιωμένων σε χωριά της Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια των ληστειών, απειλούσαν τους ηλικιωμένους, έκαναν χρήση σωματικής βίας και τους ακινητοποιούσαν για να τους κλέψουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και κυνηγετικά όπλα.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν, στα σπίτια των συλληφθέντων και σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης:

Ένα κυνηγετικό όπλο
11 κινητά τηλέφωνα
Διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα

Οι έρευνες και η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, για τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ληστείες ή άλλα αδικήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης καθώς επίσης και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Τετραμελής σπείρα “έγδυνε” ηλικιωμένους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε