Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεκίνησε η δίκη των Χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμαν στα Πετράλωνα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Εξω από το Εφετείο όπου διεξάγεται η δίκη των δύο Χρυσαυγιτών που δολοφόνησαν τον ποδηλάτη Σαχζατ Λουκμάν στα Πετράλωνα έχουν συγκεντρωθεί μέλη του κινήματος ενάντια στον ρατσισμό ενώ υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία. Οι γονείς του άτυχου μετανάστη από το Πακιστάν αναμένεται να φτάσουν σήμερα το μεσημέρι στην Ελλάδα. Αρνούνται οτι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι κατηγορούμενοι.

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας του μετανάστη ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που πριν ένα χρόνο δολοφόνησαν τον μετανάστη Λουκμάν στα Πετράλωνα.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Το χρονικό της δολοφονίας του εργάτη από το Πακιστάν

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαριόυ 2013,  όπως κάθε μέρα, ο Σαχζάτ ξεκινούσε με το ποδήλατο του από το Περιστέρι για να πάει στην δουλειά του.

Στα Πετράλωνα και συγκεκριμένα στην οδό Τριών Ιεραρχών τον σταμάτησαν δύο άτομα και μετά από καυγά τον μαχαίρωσαν και του αφαίρεσαν τη ζωή καθώς μία απο τις μαχαιριες βρήκε το θύμα στην καρδιά.

Η δολοφονία Λουκμάν συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα Βουρλιώτη, βάση του οποίου η Χρυσή Αυγή  αποτελεί εγκληματική οργάνωση

Λίγο αργότερα η αστυνομία συλαμβάνει τους δράστες στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν  μαχαίρια πεταλούδα, ρόπαλα, σφαίρες όπως και υλικό της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο δράστες προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως χωρίς όμως να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο τα ρατσιστικά κίνητρα.

Οπως υποστήριξε ο εκπροσωπος του κινήματος ενάντια στον ρατσισμό Πέτρος Κωνσταντίνου “ήταν ένα οργανωμένο χρύπημα”.

Εξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί μέλη του κινήματος ενάντια στον ρατσισμό ενώ ισχυρή είναι και η αστυνομική παρουσία.

ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Αρνούνται οτι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή οι δύο κατηγορούμενοι – Ζήτησαν διακοπή της δίκης οι δικηγόροι τους

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να διακοπεί η δίκη το αίτημα όμως δεν εγινε δεκτό και έτσι στο δικαστήριο μπορούν να καταθέσουν οι γονείς του Λουκμάν που φτάνουν σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να καταθέσουν στη δίκη.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνουνται οτι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο ένας εξ΄αυτών, o πυροσβέστης Χρήστος Στεργιόπουλος σε γραπτή δήλωσή του καταδικάζει την πρακτική του κόμματος και δηλώνει αντίθετος με την ιδεολογία του.

Η πολιτική αγωγή ωστόσο τόνισε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έχει ρατσιστικό κίνητρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Βούλιαξε” το Σύνταγμα απο τους διαδηλωτές της αντιφασιστικής πορείας – Προσευχή στο φέρετρο του 27χρονου Πακιστανού που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα

Αυτός είναι ο 27χρονος Πακιστανός που δολοφόνησαν για μια… προσπέραση

Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του ενός δράστη της δολοφονίας του Πακιστανού

Ανακοίνωση – “κόλαφος” της Διεθνούς Αμνηστίας για τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα

Toν έσφαξαν στη μέση του δρόμου γιατί τους ενοχλούσε το ποδήλατο του
 
Τι ισχυρίζεται ο πυροσβέστης για τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε