Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξέσπασε ο πατέρας του Φύσσα για τον Ρουπακιά! “Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι αυτό δεν έχει έρθει”

Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα σήμερα στο δικστήριο
Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα σήμερα στο δικστήριο

Να βρίσκονται σε κάθε συνεδρίαση του Δικαστηρίου οι 18 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ζητάει η οικογένεια του!

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν την οικογένεια κατέθεσαν αίτημα σήμερα στο Τριμελες Εφετειο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας. Με το εδώλιο των κατηγορουμένων κενό καθώς κανείς δεν κάθισε μετά την ολιγόλεπτη διακοπή του Τριμελούς Εφτείου Κακουργημάτων η οικογένεια Φύσσα, μέσω των συνηγόρων της, κατέθεσε αίτημα για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των 18 κατηγοορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν από το δικαστήριο να διατάξει να εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση, και μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα, το σύνολο των 18 κατηγορουμένων.

“Η αυτοπρόσωπη εμφάνιση είναι απαραίτητη για την εξακρίβωση της αλήθειας δεδομένου ότι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι αυτόπτες και τίθεται θέμα αναγνώρισης ή μη των κατηγορουμένων” αναφέρουν χαρακτηριστικά στο αίτημά τους.
Πλέον στο δικαστήριο εμφανίζονται ελάχιστοι κατηγορούμενοι καθώς οι περισσότεροι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος έχει επιλέξει να παραμένει στο σπιτι του όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.

Το γεγονός αυτό, μάλιστα, προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτη, ο οποίος φώναξε: “Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι αυτό δεν έχει έρθει”. Σήμερα, στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόλις 2 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Νωρίτερα η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρια Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου , από τις 27 Ιουνίου. Η δίκη θα διεξάγεται κάποιες ημέρες στο Εφετειο της Αθήνας και κάποιες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου η οποία ορίζει πως απο τις 21 Ιουνίου η δίκη θα διεξάγεται στη ν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών. Κατά τη σημερινή διαδικασία καταθέτει ο Ανδρέας Μπιαγκής η κατάθεση του οποίου έμεινε στη μέση λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Μετά από 5 μήνες, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ και συνέχισε την κατάθεση του απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα γεγονότα που εξελίχθηκαν τη βραδιά της δολοφονίας. Ο μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά αλλά και στη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε το τράυμα του. Νωρίτερα , όπως είπε, είχε δει “δυο άτομα να συμπλέκονται και άλλους δυο, τρεις να παρενοχλούν τον ψηλό άνδρα, να τον τραβούν και να τον σπρώχνουν”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε