Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Ξέχασαν” φόρους 10.000.000! - Μπαίνει εισαγγελέας στις εφορίες

“Ξέχασαν” φόρους 10.000.000! - Μπαίνει εισαγγελέας στις εφορίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.08.2012 | 07:49
Πρώτη δημοσίευση: 24.08.2012 | 07:49

Πολύ περίεργα πράγματα εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές σε κάποιες εφορίες και έτσι τουλάχιστον δυο μεγάλες εφορίες μπαίνουν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης.

Όσο απίστυτο και αν ακούγεται κάποιοι στην εφορία Αιγάλεω, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξέχασαν οφειλές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ενός πολίτη για επτά ολόκληρα χρόνια.

Και ενώ η υπόθεση είχε αραχνιάσει και ο φορολογούμενος-μεγαλοκαρχαρίας σφύριζε αδιάφορος όταν αποφάσισαν να “δουν” την υπόθεσή του από τη ΔΟΥ ανακάλυψαν πρόστιμα μόλις 1,8 εκατομμυρίων και όχι το σύνολο των οφειλών.

Αντίστοιχα στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά υπάρχουν οφειλές συγκεκριμένου πολίτη πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες ήδη από το 2008, αλλά κανείς από την εν λόγω εφορία δεν ασχολήθηκε για να τις εισπράξει.

Σύμφωνα με το “Βήμα” τόσο στη ΔΟΥ Αιγάλεω όσο και στην Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά, σε δυο παρόμοιες υποθέσεις, ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε να προωθήσει στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών - Αθηνών και Πειραιώς - προκειμένου να διερευνηθούν πιθανά αδικήματα από τους αρμόδιους υπαλλήλους και προϊσταμένους των ΔΟΥ, αλλά και στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, για την αναζήτηση τυχόν υπηρεσιακών - πειθαρχικών ευθυνών.

Διαβάστε επίσης:
Πάει με... μικρό καλάθι στη συνάντηση με Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς – Ψυχρή απέναντι στην Ελλάδα η Γερμανίδα

Κραχ στο ΙΚΑ – Κίνδυνος για τις συντάξεις

Βουτιά στα ακίνητα – 100.000 απούλητα σπίτια με τιμές ως και 20% κάτω   Διαδώστε αυτό το άρθρο