Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καρδίτσα: Η απάτη του παππού είχε ”ναυτικό” και ”κοσμηματοπώλη”!

Δίδυμο απατεώνων είχε βρει τη συνταγή για να θησαυρίζει στις πλάτες ηλικιωμένων – Το τελευταίο τους θύμα όμως, τους την έφερε κανονικά…

Οι δράστες προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες με στόχο να τους πουλήσουν μαϊμού κοσμήματα στην τιμή των γνήσιων. Για να το πετύχουν αυτό, ο ένας το έπαιζε ναυτικός που δήθεν τα έφερε από το εξωτερικό και ο άλλος πήγαινε τυχαία στο σημείο των διαπραγματεύσεων και το έπαιζε κοσμηματοπώλης. Απλά για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του ”ναυτικού”.

Πριν από λίγες μέρες διάλεξαν έναν 85χρονο για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Ο ”ναυτικός” του έδειξε 3 ρολόγια και του είπε πως τα πουλάει 1.400€. Εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο ο ”κοσμηματοπώλης” και… επιβεβαίωσε τη μεγάλη αξία τους!
     
Προθυμοποιήθηκε  μάλιστα, να τα αγοράσει ο ίδιος αλλά προφασίστηκε ότι δεν είχε χρήματα και ζήτησε από τον ηλικιωμένο να τα αγοράσει για… λογαριασμό του, με την υπόσχεση ότι θα του έγινε ακόμη περισσότερα από όσα θα ξόδευε! Ο 82χρονος πείστηκε και «σήκωσε» από την τράπεζα 1.400 ευρώ για να αγοράσει τα τρία ρολόγια.

Οι απατεώνες πήραν τα χρήματα αλλά ο ηλικιωμένος πήγε έγκαιρα σε ένα χρυσοχοείο όπου του αποκάλυψαν ότι τον είχαν πιάσει κορόιδο. Ειδοποίησε την αστυνομία και λίγο αργότερα συνελήφθη ο ένας εκ των δύο απατεώνων με 600 ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του συνεχίζονται…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε