Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καρέ – καρέ ο βανδαλισμός της Ερμού από κουκουλοφόρους – Έσπαγαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι ως το Σύνταγμα

Καρέ – καρέ ο βανδαλισμός της Ερμού από κουκουλοφόρους – Έσπαγαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι ως το Σύνταγμα

– Video καταγράφει βήμα προς βήμα την πορεία των κουκουλοφόρων και των βανδαλισμών στην Ερμού
– Δείχνει δεκάδες άτομα να σπάνε βιτρίνες και μαγαζιά
– Άφαντη η αστυνομία, τα ΜΑΤ εμφανίζονται μόνο στο τέλος του video όταν πια οι βάνδαλοί είχαν φτάσει σχεδόν στο Σύνταγμα
– Ζημιές έως και 20.000 ευρώ σε μαγαζιά σύμφωνα με τους καταστηματάρχες

βήμα προς βήμα σε ένα video ντοκουμέντο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές μέσα από το Indymedia καταγράφεται η καταστροφική τους πορεία από το Μοναστηράκι έως σχεδόν το Σύνταγμα, το βράδυ της Δευτέρας (17.07.2017). Ανενόχλητη, με την αστυνομία όχι “θεατή” αλλά παντελώς απούσα, οι κουκουλοφόροι, με βαριοπούλες και ό,τι άλλο μπορούσαν, άρχισαν να επιτίθενται σε βιτρίνες καταστημάτων.

——> Ρημαδιό η Ερμού! Τα έσπασαν όλα μέσα σε λίγα λεπτά από τη Νίκης μέχρι το Μοναστηράκι!

«Free Ηριάννα: Αναρχικού σπάνε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους στην Ευρώπη (Αθήνα, Ελλάδα) είναι ο (γραμμένος στα αγγλικά) τίτλος του video. Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να μην επιτρέψει την αποφυλάκιση με όρους της 29χρονης Ηριάννας Β.Λ.

Από τη στιγμή που οι κουκουλοφόροι ξεκινούν να σπάνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, φωνάζοντας το σύνθημα “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά” η κάμερα τους ακολουθεί κατά πόδας. Το video ξεκινά με ένα μικρό πλάνο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια δείχνει έναν άνδρα να γράφει με σπρέι σε τοίχο “σκατά στη Δικαιοσύνη”, έναν άνδρα με σπάει ένα ATM, άλλους να σπάνε κράσπεδα και μαρμάρινα σκαλοπάτια και στη συνέχεια παίρνουν σειρά οι βιτρίνες των μαγαζιών της Ερμού.

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν ή τα πολεμοφόδια που απέκτησαν σπάζοντας σκαλοπάτια και κράσπερα ή ξύλα, λοστούς και σφυριά. Οι συναγερμοί πολλών καταστημάτων αρχίζουν να χτυπούν αλλά αυτό λίγο νοιάζει εκείνους που ήθελαν να σπάσουν και να βανδαλίσουν.

Δείτε το video

Είναι σαφές από τις παραπάνω εικόνες ότι η αστυνομία αντέδρασε με… χρονοκαθυστέρηση! Και κάπως έτσι φτάσαμε στην εικόνα που παρουσιάζει η Ερμού, ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της χώρας, το πρωί της Τρίτης (18.07.2107). Από την οδό Νίκης και έως το Μοναστηράκι είναι όλα σπασμένα! Είναι όλα ρημαγμένα.

Όπως λένε οι καταστηματάρχες οι ζημιές σε κάθε κατάστημα φτάνουν ή και ξεπερνούν, κατά πολύ μάλιστα, τις 5.000 ευρώ. Κάποιοι είναι πραγματικά απογοητευμένοι, περίμεναν άλλωστε τις ημέρες των εκπτώσεων για να πάρουν “ανάσα” και τώρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τις ζημιές…

Ορισμένοι τόνισαν ότι η αστυνομία άργησε να εμφανιστεί κι άλλοι πως αρχικά κοιτούσε… αμέτοχη.

Δείτε τι είπαν

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε