Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καρέ – καρέ το ρεσάλτο των κομάντος στο τσιγαράδικο στην Κρήτη – Μετέφερε πάνω από 1,5 εκατ. πακέτα

Καρέ – καρέ το ρεσάλτο των κομάντος στο τσιγαράδικο στην Κρήτη – Μετέφερε πάνω από 1,5 εκατ. πακέτα

– Έξω από την Κρήτη το τσιγαράδικο εντοπίστηκε από το Λιμενικό
– Κομάντος έκαναν… ρεσάλτο έξω από τα Σφακιά
– Είχε 1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα στα αμπάρια του!
– Πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί
– Δείτε φωτογραφίες και video από την επιχείρηση του Λιμενικού

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη και φορώντας κουκούλες και μαύρα ρούχα, κομάντος του Λιμενικού ανέβηκαν στο πλοίο Golendri που μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Μοιάζει ίσως σαν σκηνή από ταινία αλλά είναι εικόνα από την επιχείρηση που έγινε τα ξημερώματα και φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το πλοίο, με σημαία Τανζανίας, έκρυβε στα αμπάρια του 1.557.200 λαθραία πακέτα τσιγάρα, ενώ διαφυγόντες φόροι και δασμοί για το Δημόσιο ανέρχονται σε 6.019.186,94 εκατ. ευρώ!

Η επιχείρηση των κομάντος για την κατάσχεση του λαθραίου φορτίου και τη σύλληψη των έξι Ουκρανών, μελών του πληρώματος, έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής (16.06.2017) και αφού ώρες πριν το πλοίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Το Golendri είχε ξεκινήσει από το Μπαρ του Μαυροβουνίου με τελικό προορισμό το Τομπρούκ της Λιβύης. Το σχέδιο ήταν να σταματήσει έξω από τα Σφακιά και να μεταφορτωθεί σε ταχύπλοο το φορτίο με τα λαθραία τσιγάρα και στη συνέχεια θα το παραλάμβαναν φορτηγά. Αλλά το Λιμενικό τους χάλασε στα σχέδια.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (15.06.2017) όταν περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε το φορτηγό πλοίο Golendri στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης. Το φορτηγό πλοίο έπλεε χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας και σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα εντοπισμού (A.I.S.). Και αυτό μάλλον κίνησε υποψίες.

Υπό τον συντονισμό της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου το Golendri τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Το βράδυ της Πέμπτης, το πλοίο σταμάτησε 1,5 ναυτικά μίλια από τις ακτές των Σφακίων. Την ίδια στιγμή, μέσω θερμικής απεικόνισης και της συσκευής ραντάρ του περιπολικού, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το πλοίο. Έδεσε δίπλα του και ξεκίνησε η μεταφόρτωση των χαρτοκιβωτίων με τα τσιγάρα. Στην ξηρά, τέσσερα φορτηγά περίμεναν να παραλάβουν το εμπόρευμα.

Όταν όμως είδαν πως τους παρακολουθούσε περιπολικό του Λιμενικού, το ταχύπλοο και τα φορτηγά… εξαφανίστηκαν, με τους οδηγούς τους να τα εγκαταλείπουν λίγο αργότερα, μαζί με τον εξοπλισμό για τη μεταφόρτωση. Όλα αυτά κατασχέθηκαν από τις αρχές.

Εκτός από το ταχύπλοο και τα φορτηγά, να διαφύγει επιχείρησε και το Golendri, που ανέπτυξε ταχύτητα αλλά το περιπολικό του Λιμενικού το καταδίωξε και κομάντος έκαναν έφοδο στο πλοίο. Από το ρεσάλτο των λιμενικών, η πορεία του πλοίου σταμάτησε, το πλήρωμα (όλοι Ουκρανοί) συνελήφθησαν και το φορτίο κατασχέθηκε.

Το Golendri οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου και από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα λαθραία. Οι έξι Ουκρανοί συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν αύριο Κυριακή (18.06.2017) το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε