Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κασιδιάρης, Μίχος, Λαγός, Παναγιώταρος στον ανακριτή σήμερα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με μανιφέστο περί πολιτικής δίωξης και άκυρου κατηγορητηρίου αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται πως μετέχουν στο διευθυντήριο της οργάνωσης. Οι βουλευτές Κασιδιάρης, Μίχος, Λαγός και Παναγιώταρος αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Στο βαρύ κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνονται δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας, βαριές σωματικές βλάβες, αλλά και ληστείες εκρήξεις. Οι τέσσερις μαζί με τον υπαρχηγό της οργάνωσης Χ. Παππά κατηγορούνται πως διεύθυναν όλη την οργάνωση έδιναν εντολές και κατευθύνσεις για τη δράση, πάντα υπό την αυστηρή επίβλεψη του Ν. Μιχαλολιάκου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο
«Η εν λόγω ομάδα (Χρυσή Αυγή) επικεφαλής της οποίας εξαρχής ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπο την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ήδη κατά το χρόνο αυτό επήλθε διαχωρισμός του πολιτικού τμήματος της οργανώσεως από το επιχειρησιακό τμήμα αυτής σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργάνωσης….Σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρείας Φυλής (στην οποία φέρεται ανήκων και ο ελληνικός λαός) και της ανωτερότητας αυτής έναντι μη “Αρείων” πληθυσμών, δηλαδή θεωρεί ότι οι μη ανήκοντες στη “λαϊκή κοινότητα της φυλής” είναι υπάνθρωποι, τους υπανθρώπους, δε, συγκαταλέγονται οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χ.Α»

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο Ν. Μιχαλολιάκος και την Πέμπτη ο Χρήστος Παππάς.

Διαβάστε επίσης:

Κόμμα μόνο κατ’ όνομα! Έκαναν ό,τι ήθελαν! Πυροβολούσαν σε κηδείες χουντικών, είχαν “εικονοστάσια” με τον Χίτλερ και γιάφκες με όπλα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε