Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καταδικάστηκαν σε 5ετη φυλάκιση, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο λόγος για τους δύο αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα που κατηγορούνταν μεταξύ άλλων για τον βασανισμό Αφγανών μεταναστών και κρατουμένων

Οι δυο αστυνομικοί (ο ένας πρώην καθώς ήταν 5ετούς θητείας και η θητεία του έληξε χωρίς ανανέωση) καταδικάστηκαν με ποινή 5 ετών και 5 ετών + 5 μηνών, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ασκήθηκε έφεση ενώ το δικαστήριο ήδη έχει μετατρέψει σε χρηματική την ποινή και για τους δύο.

Οι αστυνομικοί κατηγορήθηκαν ότι με άλλους (που δεν παραπέμφθηκαν) το 2004 εισέβαλαν σε σπίτια, που έμεναν Αφγανοί πρόσφυγες και κακοποιούσαν τους ενοίκους για να τους αποσπάσουν πληροφορίες για κάποιο συμπατριώτη τους.

Σε δύο περιπτώσεις σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δράστες οδήγησαν τα θύματά τους στο υπόγειο γκαράζ του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια, μεταξύ των οποίων στον γνωστό φάλαγγα, όπως πρόκυπτε από τις καταθέσεις των θυμάτων και όπως δέχθηκε και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Κατά το βούλευμα οι δύο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν ως προς τα δυο αυτά άτομα για κακουργηματική και διακεκριμένη μορφή βασανιστηρίων αντίστοιχα και επιπλέον για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος άλλων 11 προσφύγων, ανηλίκων στην πλειοψηφία τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε