Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Καταδίωξη και πυροβολισμοί με τα ανήλικα παιδιά στο πίσω κάθισμα!

Καταδίωξη και πυροβολισμοί με τα ανήλικα παιδιά στο πίσω κάθισμα!

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς και τραυματισμούς εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στο 6ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ηρακλείου Μοιρών.

Η καταδίωξη έγινε μπροστά στα μάτια τριών ανήλικων παιδιών τα οποία ουσιαστικά δράστης χρησιμοποιούσε ως «ασπίδα».

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν ύποπτο που παρακολουθούσαν τις τελευταίες ημέρες, να παραλαμβάνει ναρκωτικά από “καβάτζα” και του έκλεισαν το δρόμο προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσουν.

Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα, εμβόλισε το περιπολικό και δυο ακόμη οχήματα προσπαθώντας να διαφύγει, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τα παιδιά του που ήταν στο πίσω κάθισμα.

Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ την ίδια στιγμή συνάδελφοι του άνοιγαν πυρ στον αέρα για να εκφοβίσουν το δράστη, ο οποίος άνοιξε την πόρτα και τράπηκε σε φυγή.  O δράστης αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, που κατάφεραν σε κοντινή απόσταση να τον συλλάβουν. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο κατά την προσπάθεια διαφυγής του.

Μετά τη σύλληψη του 38χρονου, διαπιστώθηκε ότι μέσα στο όχημα είχε αφήσει τα τρία ανήλικα παιδιά του, ηλικίας από 7 έως 12 ετών, τα οποία είχε εκθέσει σε άμεσο κίνδυνο. Στο σημείο που έγινε η καταδίωξη έσπευσε, με ΙΧΕ αυτοκίνητο και η 33χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου, το χρηματικό ποσό των 640 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή της 33χρονης, ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης σε έρευνα στο ΙΧΕ αυτοκίνητο της 33χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δύο κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευασίες ναρκωτικών.

Ακόμη, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 28.700 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ένα ψηφιακό μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων, αποδείξεις αναλήψεων και καταθέσεων μεγάλων χρηματικών ποσών και βιβλιάρια καταθέσεων.

Επίσης, σε έρευνα στο κατάστημα, που διατηρεί η 33χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.145 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Τέλος, στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπου εμφανίστηκε ο 38χρονος σε πάροδο επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου- Μοιρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα γυάλινο βαζάκι με τριάντα τέσσερις συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 60,7 γραμμαρίων, ενώ σε άλλο σημείο στην ιδία περιοχή, ένα πλαστικό κουτί με είκοσι τέσσερις συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 45,3 γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Ηρακλείου με τις κατηγορίες της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια και αντίσταση, κατά περίπτωση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε