Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Καταγγελίες για βασανιστήρια αλλοδαπών απο αστυνομικούς- Έγγραφο “φωτιά” του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Κορεάτης ζήτησε βοήθεια απο αστυνομικούς κι αυτοί τον ξυλοκόπησαν
– Στο Α.Τ. Αιγάλεω έσφιξαν με πένσα τα δάχτυλα Πακιστανού
– Αγγλίδα τουρίστρια αλβανικής καταγωγής δήλωσε κλοπή και οι αστυνομικοί την ξυλοκόπησαν

Ντοκουμέντα απο τις απίστευτες καταγγελίες που ερευνούν οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛΑΣ με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και θύματα αλλοδαπούς, φέρνει στο φως η εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής”.

Στις υπηρεσιακές περιγραφές αναφέρονται ξυλοδαρμοί, ληστείες, ακόμη και βασανιστήρια, όπως η καταγγελία για το ΑΤ Αιγάλεω όπου οι αστυνομικοί έσφιξαν με πένσα τα δάχτυλα πακιστανού μετανάστη και έκοψαν με ψαλίδι το μουστάκι ενός συμπατριώτη του.

Μια άλλη περίπτωση αφορά στο τμήμα του Πειραιά και την συμπεριφορά ενός αστυνομικού, που οχι μόνο κατηγορείται για βιαιοπραγία αλλά και γιατί έβαλε κρατούμενο να χτυπήσει αλλοδαπούς.

Στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, Αγγλίδα αλβανικής καταγωγής πήγε να δηλώσει την κλοπή του κινητού της. Οταν διαπιστώθηκε η καταγωγή της , η τουρίστρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς.

Στη Νέα Ιωνία, Πακιστανοί δέχθηκαν επίθεση απο αγνώστους ενώ όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί τους χτύπησαν κι εκείνοι, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο ΑΤ οπου συνέχισαν να τους χτυπούν.

Στα Λιόσια, αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι μετανάστη και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον εκβιάζουν ενώ σύμφωνα με την καταγγελία οι αστυνομικοί τον πέταξαν απο το μπαλκόνι.

Αυτές και άλλες καταγγελίες έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Η εντολή που έχει δώσει ο Νίκος Δένδιας είναι να εξετάζεται και η παραμικρή καταγγελία αστυνομικής αυθαιρεσίας με ρατσιστικά στοιχεία, ενώ ερευνάται αν υπάρχουν και θύλακες της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντως με οργανώσεις μεταναστών, πολλές άλλες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας δεν γίνονται γνωστές γιατί απλώς τα θύματα φοβούνται ή αδυνατούν να τις καταγγείλουν.

Διαβάστε

“Ο φούρναρης με βασάνιζε 18 ώρες και με είχε αλυσοδεμένο σε ένα στάβλο”

Καταγγελίες ελλήνων στην Guardian: Μας βασάνισαν στην ΓΑΔΑ και είπαν ότι θα δώσουν τα στοιχεία μας στην Χρ.Αυγή!

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε