Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Καθαρά” τα όπλα που βρέθηκαν στο Βόλο – Ετοίμαζαν ληστεία οι “Πυρήνες”;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τελικά δεν “μίλησαν” ούτε τα καλάσνικοφ, ούτε και τα πιστόλια που βρέθηκαν στη “γιάφκα” της Νέας Ιωνίας στο Βόλο, μένει τώρα η έρευνα στο περίστροφο, όμως τα αποτελέσματα και από ‘κει αναμένεται ότι θα είναι “φτωχά”

Λείπουν ακόμη τα εκρηκτικά που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν τη γιάφκα-οπλοστάσιο, όπως αναζητούν στοιχεία και για το καθοδηγητή, ωστόσο τα ευρήματα στο σπίτι “γιάφκα” στη Νέα Ιωνία Βόλου και τα ευρήματα εκεί ανοίγουν και νέους δρόμους στην έρευνα.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική η “πεντάδα” του Βόλου πρέπει να ετοίμαζε ληστεία. Αυτό οι αστυνομικοί το στηρίζουν σε χειρόγραφες σημειώσεις.

Θυμίζουμε ότι είχε διαρρεύσει στην προηγούμενη σύλληψη κατηγορούμενων για συμμετοχή στους “πυρήνες” η πληροφορία ότι κατέγραφαν με μικροκάμερες χώρους τραπεζών. Και τότε είχε πλεχθεί το σενάριο ότι ετοίμαζαν ληστεία.

Τα σχέδια αλλά και κάποιες μπάρες με καρφιά τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν για να σκάσουν τα λάστιχα περιπολικών που τους καταδίωκαν κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ήταν έτοιμοι για να βάλουν μπροστά το σχέδιό τους.

Το γιατί ετοίμαζαν ληστεία είναι… απλό να απαντηθεί με βάση το παλιό σενάριο της αστυνομίας περί “τρομοκρατικού ταμείου”.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 12:00 στον εισαγγελέα. Οι τρεις που ήταν καταζητούμενοι, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν κατηγορητήρια για την υπόθεση που εκδικάζεται στον Κορυδαλλό και αφορά τη συμμετοχή τους στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και τις τρεις εκρήξεις στα σπίτια της Λούκας Κατσέλη, Παναγιώτη Χηνοφώτη και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αναμένεται να αντιμετωπίσουν τώρα κατηγορίες και για τα δέματα-βόμβες, αλλά και για τον οπλισμό που βρέθηκε στη “γιάφκα” του Βόλου για τον οποίο θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες και οι υπόλοιποι τρεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε