Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κέντρα φιλοξενίας μεταναστών: Μετά τις αντιδράσεις κατοίκων έρχονται οι αντιρατσιστικές οργανώσεις – Πορεία αύριο στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την πορεία κατά της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας αλλά και κατά των επιχειρήσεων “σκούπα”, θα κάνουν αύριο στις 6 το απόγευμα, στην περιοχή της Καμάρας, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, φορείς και σωματεία της Θεσσαλονίκης.

“Δεν ήταν σοκ για εμάς η πρόταση του υπουργείου. Άλλωστε χρόνια τώρα μας φυλακίζουν, μας ξυλοκοπούν, μένουμε χωρίς στέγη και τροφή. Σοκ μας προκαλεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντιδρά. Λέει ναι στη δημιουργία αυτών των κέντρων, αρκεί να είναι μακριά από τα σπίτια τους”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο Γάνι, εκπρόσωπος ομάδας μεταναστών.

Τη συνέντευξη διοργάνωσαν από κοινού Αντιρατσιστικές και Μεταναστευτικές Οργανώσεις, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και το Κοινωνικό Ιατρείο.

Όλοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών, τονίζοντας πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΕ θέλει τα κέντρα παραμονής μεταναστών στην Ελλάδα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε