Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κέντρο διερχομένων η γιάφκα στο Χαλάνδρι – Από μαρτυρίες ψάχνουν κι άλλα μέλη των Πυρήνων – Όλα όσα βρήκε στην γιάφκα η αντιτρομοκρατική

Κέντρο διερχομένων η γιάφκα στο Χαλάνδρι – Από μαρτυρίες ψάχνουν κι άλλα μέλη των Πυρήνων – Όλα όσα βρήκε στην γιάφκα η αντιτρομοκρατική

– Ένας νεαρός και ένα ζευγάρι που έμεναν στην πολυκατοικία που βρέθηκε η γιάφκα στο Χαλάνδρι έχουν “εξαφανιστεί”
– Ο ρόλος 30χρονης γυναίκας που επισκεπτόταν το διαμέρισμα των νεαρών
– Βρέθηκαν παρόμοιες σακούλες με εκείνες που μεταφέρθηκε η βόμβα στο Mall
– Όλα τα ευρήματα στην  του Χαλανδρίου – Με παρόμοιες σακούλες είχε μεταφερθεί η βόμβα στο
– Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου στην πρώτη γιάφκα που είχε βρεθεί στο Χαλάνδρι
– Το σπίτι είχε νοικιάσει ο Ν. Ρωμανός που συνελήφθη μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό Κοζάνης
– Ψάχνουν άλλη “γιάφκα” που μπορεί να νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα από τους τρομοκράτες

Από τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου, σε διαμέρισμα στην οδό Ελ Αλαμέιν απέναντι από το θεραπευτήριο Υγεία, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλη γιάφκα η οποία όμως θα εμφανίζεται ως φοροτεχνικό γραφείο.

Στη γιάφκα στο Χαλάνδρι η οποία είχε νοικιαστεί πριν από περισσότερο από ένα μήνα από τον Νίκο Ρωμανό με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε δελτία αποστολής και παραλαβής με το όνομα φοροτεχνικού “Αθανάσιος Ονέφρος” η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φέρονται να είναι πλαστά. Για αυτό το λόγο η Αντιτρομοκρατική αναζητά πιθανότατα ένα νέο κρησφύγετο που να έχει την ένδειξη φοροτεχνικού γραφείου με αυτή την επωνυμία και ενδεχομένως να λειτουργεί σαν προκάλυμμα.

Μάλιστα, εντοπίστηκε μία πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου σαν εκείνες που προσκολλάται σε οχήματα και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ίσως οι δράστες να τη χρησιμοποιήσουν σε κάποιο φορτηγάκι ή όχημα, προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών.

Στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν  βρέθηκε εξοφλημένο δελτίο παραγγελίας για μία πινακίδα ενός μέτρου που με μπλε γράμματα έγραφε «Φοροτεχνικός Αθήνα» σε δύο γραμμές. Η δεύτερη ταμπέλα έχει διαστάσεις 1,70 μέτρα και φέρεται να γράφει «Φοροτεχνικός Αθήνα Αθανάσιος Ονέφρος», γράφει το Έθνος.

Σε ένα usb που βρέθηκε στο διαμέρισμα – γιάφκα, αλλά και στις δυο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος εστιάζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για να διαπιστώσει κατά πόσο συνδέονται οι 4 συλληφθέντες με την έκρηξη στο Mall. Ιδιες τσάντες είχαν χρησιμοποιηθεί και για την μεταφορά της βόμβας στο Mall.

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, όπως γράφει το Έθνος, αναφέρουν ότι στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήδη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών που ερευνούν τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις, τα μηνύματα και άλλα στοιχεία.

Την ίδια ώρα ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου με άλλα που είχαν βρεθεί στην αρχική γιάφκα στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι το 2009.



Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί:

ένα (1) κοντάκι καραμπίνας,
μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου,
μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου,
δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ,
μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης,
οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου,
τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος),
δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε,
οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού,
διαρρηκτικά εργαλεία,
ένας φορητός υπολογιστής
δύο (2) πολυμηχανήματα,
μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης,
ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks),
μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick),
ένας (1) πλαστικός αντάπτορας,
μία (1) κάρτα αποθήκευσης δεδομένων,
δύο (2) κενές θήκες κιθάρας,
δύο (2) νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος,
διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό και ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες Νίκος Ρωμανός. Ο νεαρός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα και νοίκιασε το διαμέρισμα του 2ου ορόφου πριν από περίπου ένα μήνα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αν και το σπίτι νοικιάστηκε από τον Ν. Ρωμανό, αυτός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία “Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος” την οποία χρησιμοποιούσε άλλος κατηγορούμενος, ο επονομαζόμενος και “τοξοβόλος του Συντάγματος”. Η πλαστή αυτή ταυτότητα βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου κατά τη σύλληψή του στη Βέροια μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό.

Υπάρχει και άλλη γιάφκα;
Αφού έγινε χρήση της μιας ταυτότητας για το σκοπό αυτό μπορεί να έχει γίνει χρήση της ίδιας ή της δεύτερης ταυτότητας με τα στοιχεία “Καλύβας Ελευθέριος” που βρέθηκε στην κατοχή του Δημήτρη Πολίτη μετά τη σύλληψη και αυτού στη Βέροια.

Έτσι οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα και το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλης γιάφκας της οργάνωσης.

Οι 4 “εξαφανισμένοι”
Αυτό που έχει κινήσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι ότι από την περασμένη Παρασκευή λείπουν άλλοι τέσσερις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας.
Πρόκειται σύμφωνα με τα όσα λένε άλλοι ένοικοι για δυο νεαρούς που μένουν στο υπόγειο και έναν νεαρό μαζί με μια κοπέλα που μένουν σε διαμέρισμα πάνω από το διαμέρισμα-γιάφκα.
Ο χρόνος που επέλεξαν, σύμφωνα πάντα με τους ενοίκους, να φύγουν συμπίπτει με το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό. Επίσης εαν επρόκειτο για αποχωρήσεις ενόψει σαββατοκύριακου κάποιοι θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει ως την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα.
Έτσι τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν τα στοιχεία των ενοίκων που λείπουν για να δουν εαν πρόκειται για σύμπτωση ή κάτι άλλο.

Η 30χρονη με το τζιπ
Πρόκειται για γυναίκα περίπου 30 ετών, η οποία επισκεπτόταν πολύ συχνά το διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν και οδηγούσε ένα πολυτελέστατο 4×4. Σύμφωνα με την Espresso τρεις γυναίκες βρίσκονταν συχνά τη γιάφκα: δυο κοπέλες συνομίληκες με τους συλληφθέντες και η 30χρονη.
Οι επισκέψεις της στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου άρχισαν να πυκνώνουν μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall και πριν από τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Είναι ακόμη ένας κρίκος στην εκτίμηση πως η γιάφκα στο Χαλάνδρι συνδέεται άμεσα με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

Τα βιβλία που διάβαζαν οι… “Πυρήνες”
«Οι Αόρατοι» του Νάνι Μπαλεστρίνι (κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε 19 δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και του Ιταλού πρωθυπουργού Αλντο Μόρο).
«Απαλλοτριώσεις στα super market – Πόλεμος στα αφεντικά»
«Φωτιά και μπαρούτι: Από την Ινδονησία μέχρι και τη Χιλή» (Από τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»)
«GENOVA LIBERA: Ο εξεγερτικός αγώνας ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία και τη ρεφορμιστική διεθνή»
«Η Τρομοκρατία» του Σωτήρη Κωστόπουλου με χρονολογία έκδοσης τον Δεκέμβριο του 1986.
«Μια σελίδα, μια σφαίρα, μια σελίδα, μια σφαίρα | Η ιστορία της Action Directe: Χρονικό, κείμενα, συνεντεύξεις»
«Ημερολόγιο δρόμων» (Εκδόθηκε στις 13/07/2012 και περιέχει όλες τις αναλήψεις ευθύνης και άλλα κείμενα των «Πυρήνων της Φωτιάς»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη γιάφκα του Χαλανδρίου η Αντιτρομοκρατική ψάχνει νέο κρησφύγετο που εμφανίζεται σαν φοροτεχνικό γραφείο – Τι κρύβει το usb που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ σπάει τη σιωπή της: “Ειμαι περήφανη για τον γιο μου”

Ο φίλος του Γρηγορόπουλου με τη διάσημη μάνα και το…”έγκλημα στο Κολωνάκι”

Εντοπίστηκε γιάφκα των τρομοκρατών – Ευρήματα που “δείχνουν” την επίθεση στο Mall – Ψάχνουν 4 νεαρούς που έμεναν στην πολυκατοικία

Ευρήματα που “δείχνουν” το χτύπημα στο Mall βρέθηκαν σε σπίτι στο Μαρούσι – Κρησφύγετο των “Πυρήνων” λέει η αστυνομία

Τους παρακολουθούσαν από την Αθήνα; Ήξερε η αντιτρομοκρατική για το χτύπημα;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε