Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κι άλλη απαγωγή αλλοδαπών – Στην Κρήτη το νέο κρούσμα

Κι άλλη απαγωγή αλλοδαπών – Στην Κρήτη το νέο κρούσμα

Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσαν πέντε αλλοδαποί που είχαν απαγάγει δύο νεαρούς Πακιστανούς στο Ηράκλειο και ζητούσαν λύτρα για την απελευθέρωσή τους.

Τα θύματα της απαγωγής, ένας 25χρονος και ένας 22χρονος παρέμειναν για 5 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων τους προτού κατορθώσουν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr την περασμένη Τρίτη το πρωί, τους δύο Πακιστανούς, προσέγγισε ένας 21χρονος Σύριος, και με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας, τους έπεισε να τον ακολουθήσουν από την κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου Λασιθίου σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο.

Εκεί, μαζί με τον 34χρονο και τον 47χρονο συλληφθέντα, αλλά και τρεις ακόμα άγνωστους δράστες που αναζητούνται, τους κράτησαν χωρίς την θέληση τους.
 
Οι απαγωγείς ξυλοκόπησαν τους δύο νεαρούς ενώ με την απειλή όπλου προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τον 25χρονο αλλοδαπό να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη μεταφορά τους σε άλλο χώρο κράτησης, οι δύο Πακιστανοί, κατάφεραν να διαφύγουν και να καλέσουν σε βοήθεια.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου έσπευσαν μετά την καταγγελία στο σημείο εντόπισαν δύο υπηκόους Συρίας έναν 34χρονο και έναν 47χρονο και τους συνέλαβαν.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου μεβοήθεια και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν και άλλα τρία άτομα (21, 27 και 27 χρόνων) τα οποία και συνελήφθησαν.

Μπλεγμένοι και με ναρκωτικά οι απαγωγείς

Στην κατοχή των δύο Σύριων (34χρονου και 27χρονου) βρέθηκαν ναρκωτικά και συγκεκριμένα:

– Ακατέργαστη ινδική κάνναβη σε σακούλα σκουπιδιών βάρους 734 γραμμαρίων περίπου,

– Ακατέργαστη ινδική κάνναβη σε σακούλα βάρους 68 γραμμαρίων περίπου και μία λειτουργική ζυγαριά, καθώς και

-Δύο νάιλον συσκευασίες μικροποσότητας ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,

Επίσης, στην κατοχή του 27χρονου συλληφθέντα, υπηκόου Παλαιστίνης, βρέθηκε ένα πακέτο καπνού το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβης βάρους είκοσι εννέα (29) γραμμαρίων περίπου.

Και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί απήγαγαν συμπατριώτη τους

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε