Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλίμα τρομοκρατίας! Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται ενώ η ΕΛΑΣ φοβάται για θύματα – Έκτακτα μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων

Κλίμα τρομοκρατίας! Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται ενώ η ΕΛΑΣ φοβάται για θύματα – Έκτακτα μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων

– “Πόλεμος χαρακωμάτων” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις εμπρηστικές επιθέσεις, το μνημόνιο και τη… Μέρκελ
– Μπαράζ επιθέσεων με γκάζακια και μολότοφ για τρίτη συνεχόμενη νύχτα
– ΕΛΑΣ για την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου: “Τυφλό χτύπημα, ήθελαν θύματα”
– Αυξάνονονται οι περιπολίες της αστυνομίας το βράδυ

“Δίνουν και παίρνουν” οι επιθέσεις με γκαζάκια ή μολότοφ στην Αθήνα τα τρία τελευταία 24ωρα, γεγονός που προκαλεί όχι μόνο έντονη ανησυχία και προβληματισμός στην αστυνομία και την κοινή γνώμη αλλά και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Συγκεκριμένα, για τρίτη νύχτα στη σειρά συνεχίστηκαν οι επιθέσεις… Αυτή τη φορά στόχος ήταν το σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Η επίθεση σημειώθηκε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου όταν άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα της εισόδου του κτιρίου, έριξαν βενζίνη και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Εκείνη τη στιγμή εντός βρισκόταν ο ίδιος με τη σύζυγό του και το μόλις 3 ετών κοριτσάκι τους. (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη επίθεση διαφοροποιείται από εκείνες τις δύο προηγούμενες νύχτες. Αυτή τη φορά σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες ήθελαν θύματα γι’ αυτό γίνεται λόγος για “τυφλό χτύπημα” και όχι για απλή επίθεση ενώ τονίζεται το γεγονός ότι στόχος δεν έγινε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά συγγενικό του πρόσωπο. Η αστυνομία αναζητάει ίχνη και στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης προκειμένου να φτάσει στους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το προηγούμενο βράδυ επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκαν σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενώ ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκαν επιθέσεις με γκαζάκια στις κατοικίες πέντε δημοσιογράφων. Στο μεταξύ τα ξημερώματα σημειώθηκε και επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Οι συνεχόμενες επιθέσεις που σημειώνοινται τις τρεις τελευταίες νύχτες έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στην αστυνομία. Οι επιθέσεις σημειώνονται τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες οι περιπολίες είναι λιγότερες. Έτσι η ΕΛΑΣ λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες επιθέσεις, ξεκινώντας με την αύξηση των περιπολιών και της αστυνόμευσης κατά τις βραδινές ώρες.

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις με γκαζάκια έχουν προκαλέσει μεταξύ άλλων και σφοδρή πολιτική σύγκρουση κυρίως μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα τις τελευταίες ώρες ανταλλάζουν σκληρές ανακοινώσειςτόσο για τις εμπρηστικές επιθέσεις όσο και τη Βίλα Αμαλία. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΝΔ ” Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αναρχικούς βουλευτές, αναλαμβάνει τις ευθύνες του” με το ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει ότι η κυβέρνηση συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση). Τα δύο κόμματα αντάλλαξαν αιχμηρές ανακοινώσεις ακόμη και τη… Μέρκελ με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου – “Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται” λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Σφάζονται» ξανά κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για τα… γκαζάκια – Κεδίκογλου: Ζητάμε το αυτονόητο – ΣΥΡΙΖΑ: Φταίμε και για τους εξωγήινους!

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια κατά των 5 γνωστών δημοσιογράφων

Οργανωμένη επίθεση με γκαζάκια εναντίον γνωστών δημοσιογράφων – Αγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

 Επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ

Μπαράζ επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων τη νύχτα

Τώρα μαλώνουν και για τη… Μέρκελ! Καβγάς Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Deutsche Wel

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε