Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κομοτηνή: Κύκλωμα μαφιόζων αιχμαλώτισε 63 Πακιστανούς!

Τους απειλούσαν, τους εκβίαζαν και ζητούσαν χρηματικά ποσά από συγγενείς τους…

Εξαμελής εγκληματική οργάνωση, που απήγαγε Πακιστανούς, με σκοπό τον εκβιασμό συγγενών τους προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους, εξαρθρώθηκε από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, σε επιχείρηση που έγινε σε σπίτι του χωριού Άρατος Ροδόπης.

Στην επιχείρηση που συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν έξη Πακιστανοί ηλικίας από 17 έως 39 χρόνων, που παρακρατούσαν παράνομα σε σπίτι 63 ομοεθνείς τους, οι οποίοι και απελευθερώθηκαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχικά τα μέλη της σπείρας παραλάμβαναν, από περιοχές του Έβρου αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι διέθεταν υπηρεσιακά σημειώματα των Αστυνομικών Αρχών.

Σημειώνεται πως με τα υπηρεσιακά σημειώματα, δινόταν η δυνατότητα στους αλλοδαπούς να αναχωρήσουν από την Ελλάδα σε διάστημα τριάντα ημερών. Στη συνέχεια, τα μέλη της σπείρας, τους αφαιρούσαν τα υπηρεσιακά σημειώματα και τους οδηγούσαν σε σπίτι, στον Άρατο Ροδόπης, όπου με τη χρήση βίας και με απειλές, τους κατακρατούσαν παράνομα.

Η επόμενη κίνηση της οργάνωσης, ήταν η επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα των απαχθέντων, από τους οποίους ζητούσαν χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Σε βάρος των έξη μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών και υπεξαγωγή εγγράφων και όλοι τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης,

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε