Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κως: Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ σε κύκλωμα ναρκωτικών;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ενός αξιωματικού εν αποστρατεία αλλά και δύο πολιτών.

Για τους αστυνομικούς προέκυψαν στοιχεία ότι εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με τα 44 μέλη που είχε εξαρθρωθεί σε Κω και Κάλυμνο πριν από λίγους μήνες!

Όπως έγινε γνωστό, οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν από την εισαγγελέα, σε βάρος των πέντε συνολικά εμπλεκομένων, (τρεις αστυνομικοί και δύο πολίτες) αφορούν στις κατηγορίες της μαστροπείας, εγκληματικής οργάνωσης, σύστασης συμμορίας και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να θέσει σε διαθεσιμότητα τους δύο εν ενεργεία αξιωματικούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν στον απόηχο δικαστικής απόφασης (είχαν επιβληθεί 23 φορές ποινή ισόβιας κάθειρξης, 181 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 7 εκατ. ευρώ σε 32 άτομα) του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε Κω και Ρόδο, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Ισόβια σε 15 κατηγορούμενους για ναρκωτικά

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε