Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Kως: Τα όπλα "έκαναν φτερά" από το αστυνομικό τμήμα

Kως: Τα όπλα `έκαναν φτερά` από το αστυνομικό τμήμα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2012 | 20:42
Πρώτη δημοσίευση: 16.06.2012 | 17:36

Οκτώ αυτόματα όπλα διαπιστώθηκε ότι λείπουν από το αστυνομικό τμήμα της Κω σήμερα το μεσημέρι, γεγονός που σήμανε συναγερμό.

Ο διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού παρατήρησε πως τα λουκέτα ήταν διαφορετικά τοποθετημένα από όπως τα είχε αφήσει ο ίδιος, γεγονός που κίνησε τις υποψίες του και γι' αυτό πραγματοποίησε καταμέτρηση κατά την οποία διαπίστώθηκε πως έλειπαν τα αυτόματα.

Αμέσως μετά λήφθηκαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα από το τμήμα. Η προηγούμενη καταμέτρηση ωστόσο είχε γίνει πριν από έξι μήνες.

Πρόκειται για τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο αστυνομικό τμήμα παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κλιμάκιο της οποίας θα μεταβεί στην Κω για ανακρίσεις, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία..

Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο