Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρίσιμες ώρες για τον 31χρονο διαδηλωτή στη Νίκαια – Και δεύτερος σοβαρά τραυματισμένος διαδηλωτής στον Ευαγγελισμό

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Διασωληνωμένος στην εντατική ο 31χρονος, τι λέει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
– Τι λέει στο Newsit o θεράπων ιατρός του τραυματία
– Υλικό από κάμερες που “δείχνουν” ποιος χτύπησε τον 31χρονο
– Και 29χρονος διαδηλωτής σοβαρά τραυματισμένος
– Πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα στα Προπύλαια
BINTEO με άγριο ξυλοδραρμό διαδηλωτή

Μάχη για τη ζωή τους δίνει ο Ιωάννης Καυκάς, 31 χρόνων, τραυματισμένος πολύ σοβαρά στο κεφάλι.
Μεταφέρθηκε στο Γ. Κ. Νίκαιας με επισκληρίδιο αιμάτων στο κρανίο. Εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις επτά χθες το βράδυ. Για πολύ κρίσιμα 24ωρα κάνουν λόγο οι γιατροί.

ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Το ιατρικό ανακοινωθέν που βγήκε στις 12.30 το μεσημέρι αναφέρει πως ο τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ διασωληνομένος και σε καταστολή. Η κλινική του εικόνα παραμένει αμετάβλητη ενώ η νέα εξέταση στον αξονικό τομογράφο έδειξε μια εμμονή ήπιου μετατραυματικού οιδήματος στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος. Νέα εξέταση στον αξονικό τομογράφο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Newsit o νευροχειρουργός  Πάνος Παπανικολάου που χειρούργησε τον 31χρονο “η σταθεροποίηση που πετύχαμε με την άμεση παρέμβαση και την επείγουσα χειρουργική επέμβαση διατηρείται. Θα παραμείνει όμως κρίσιμη για μερικά 24ωρα η κατάσταση του. Νεότερα θα έχουμε στη μία το μεσημέρι που θα γίνει νέα αξονική τομογραφία.Όσο για το αντικείμενο με το οποίο χτυπηθηκε δεν είμαστε προφήτες, ούτε ιατροδικαστές. Είδαμε όμως τουλάχιστον  2 πολύ βίαια χτυπήματα, το ένα ακριβώς μπροστά από το αυτί και το άλλο πιο ψηλά κοντα στη μέση γραμμή στα μαλλιά. Ήτανε σίγουρα από κάποιο σκληρό αντικείμενο και με μεγάλη βία. Αν ήταν γκλομπ, αν ήταν πυροσβεστήρας ή κάτι άλλο δε μπορώ να το πώ”.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου:

Στο ίντερνετ κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με τον ξυλοδαρμό διαδηλωτών όμως το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ξεκάθαρα άντρες των ΜΑΤ να χτυπούν με βία διαδηλωτή που είναι ήδη τραυματισμένος στο δρόμο.  Διαβάστε την σχετική είδηση εδώ.

Κόμματα τις αριστεράς και οργανώσεις μετά τα χθεσινά επεισόδια και τους τραυματισμούς διοργανώσουν στις έξι το απόγευμα στα προπύλαια συλλαλητήριο με πορεία διαμαρτυρίας “ για την αστυνομική βία”.

TI ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ INDYMEDIA ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Απόσπασμα από την ανακοίνωση της συνέλευσης αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων:

“Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που όρμηξαν λυσσασμένα πάνω στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κροτίδων λάμψης,  χτυπώντας τους άγρια και τραυματίζοντας δεκάδες.Σε αυτό το κομμάτι της διαδήλωσης, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν και η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων τη στιγμή που δέχτηκε και αυτή μαζί με τα υπόλοιπα μπλοκ τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα ο σύντροφός μας Γιάννης Κ., που κρατούσε το πανό της Συνέλευσης, να τραυματιστεί σοβαρά. Χτυπημένος και με αίματα στο κεφάλι άρχισε να απομακρύνεται μαζί με μια άλλη διαδηλώτρια από την Πανεπιστημίου που πνιγόταν στα δακρυγόνα για να πάει σε κάποιο ασφαλές σημείο, όπως έκαναν και άλλοι χτυπημένοι διαδηλωτές. Κατηφόρισαν την οδό Αμερικής και στο ύψος της Σταδίου, μπήκαν σε μια στοά όπου ήταν παρόντες εργαζόμενοι που τον είδαν να αιμορραγεί, τους είπε το όνομά του και ότι ήταν στο μπλοκ της ΣΑΚΑΚΠ που μόλις είχε δεχτεί επίθεση στην Πανεπιστημίου. Όταν άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και να αιμορραγεί και από το αυτί, η κοπέλα που τον συνόδευε κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε στην οδό Σταδίου όπου τον παρέλαβε”. 

Διαβάστε επίσης
Μάχη για τη ζωή δίνει ο 31χρονος διαδηλωτής – Αυτόπτες στο NewsIt: Tον χτύπησαν αστυνομικοί – ΕΛ.ΑΣ: Το ερευνούμε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε