Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: 220 μέρες φυλακή σε συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο για πλαστά πιστοποιητικά σε αλλοδαπούς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

200 μήνες φυλακής, σε ιδιοκτήτη γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών για την ίδια υπόθεση.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, η συνταξιούχος υπάλληλος ήταν στον πρώην Δήμο Τεμένους και η υπόθεση αφορούσε αιτήσεις διαμονής αλλοδαπών.
Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση στην πρώτη πράξη.

Η πρώην υπάλληλος καταδικάστηκε από το τριμελλές Πλημελλειοδικείο Ηρακλείου για 11 περιπτώσεις αλλοδαπων σε 20 μήνες φυλάκιση κατά περίπτωση, συνολικά δηλαδή σε 220 μήνες , με αναστολή , ενώ ο ιδιοκτήτης του γραφείου για 10 περιπτώσεις, συνολικά σε 200 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπάλληλος, που ήταν υπεύθυνη στο Δήμο για την παραλαβή αιτήσεων αλλοδαπων έτσι ώστε να αποκτήσουν άδεια παραμονής στη χώρα, βεβαίωνε ψευδώς ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί είχαν καταθέσει τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τους ίδιους και της οικογένειες τους.

Μάλιστα, οι αριθμοί πρωτοκόλλου που αναφέρονταν στις βεβαιώσεις ήταν πραγματικοί , αλλά αντιστοιχούσαν σε αιτήσεις αγροτών της περιοχής…

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου κατηγορούνταν ότι “με συνεχείς παραινέσεις , πειθώ, προτροπές και φορτικότητα έπεισε την υπάλληλο να προχωρήσεις στις πράξεις αυτές”.

Με τον τρόπο αυτό, οι αλλοδαποί είχαν παράνομα την δυνατότητα να διαμένουν στη χώρα μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Για την ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο συνιδιοκτήτης του γραφείου εξυπηρέτησης αλλοδαπών, ο οποίος όμως αθωώθηκε από το Δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε ανάμιξη.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Ταλαιπωρία στο ΙΚΑ από φάρσα για βόμβα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε