Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος ο πατέρας του νεκρού από το Ροτάσι

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Ο πατέρας του 17χρονου νεκρού από το Ροτάσι απολογήθηκε σήμερα στην τακτική ανακρίτρια, στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε έπειτα από κατάθεση ενός ατόμου από την άλλη πλευρά που τον εμφανίζει παρόντα κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής την περασμένη Παρασκευή.

Με αυτό το δεδομένο ο πατέρας του νεκρού αγοριού συνελήφθη, του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συμπλοκή και απολογήθηκε. Η εξέλιξη αυτή προσθέτει ουσιαστικά άλλο ένα άτομο στη συμπλοκή της Παρασκευής όπου αρχικά η δικογραφία ανέφερε 7 άτομα ενώ στη συνέχεια προέκυψε και όγδοο.

Τελικά, όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Του επιβλήθηκαν ωστόσο περιοριστικοί όροι, να εμφανίζεται κάθε 15 μέρες στο ΑΤ της περιοχής του, να μην βγει από τη χώρα και να μην έχει καμία επαφή με την οικογένεια του δράστη.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν ο πατέρας και ο γαμπρός του 17χρονου δράστη και έτσι να κλείσει ο κύκλος των απολογιών χωρίς να σημαίνει ότι κλείνει και ο κύκλος της κύριας ανάκρισης.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι δικηγόροι

Στο μεταξύ τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν ανάμεσα στους δικηγόρους τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι θορύβησαν το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και την Επιτροπή Δεοντολογίας του που έκανε παρέμβαση για τις δηλώσεις των δικηγόρων της υπόθεσης.

Οι κουβέντες που αντάλλαξαν, η στάση που τηρήθηκε φαίνεται ότι ενόχλησε την επιτροπή έτσι σήμερα το πρωί κλήθηκαν και εμφανίστηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι δύο δικηγόροι της οικογένειας του δράστη ενώ αναμένεται να κληθούν και να εμφανιστούν και οι δύο δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Στη φυλακή ο 17χρονος για το μακελειό στο Ροτάσι – Τι είπε στην απολογία του

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε