Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Ελεύθεροι θείος και ανιψιός για το μακελειό του Προφήτη Ηλία – Να μην ξαναπατήσουν στο χωριό ζήτησε το δικαστικό συμβούλιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με χειροπέδες μπήκαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ελεύθεροι βγήκαν το απόγευμα ο 17χρονος γιος και ο δεύτερος αδερφός του 52χρονου κρεοπώλη που βρέθηκαν νωρίτερα ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για την προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με το PrismNews, οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον όρο να μην επιστρέψουν στον Προφήτη Ηλία και να συγχρωτίζονται με μέλη της οικογένειας Ξυδάκη.
Επίσης έχουν την υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα ενώ κλήθηκαν να πληρώσουν χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ ο καθένας.

Απο νωρίς στο δικαστικό μέγαρο υπήρχε μια σχετική κινητοποίηση ενώ είχαν ληφθεί και μέτρα από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας, με την προσαγωγή των δύο ατόμων της οικογένειας του Προφήτη Ηλία να γίνεται χωρίς…παρατράγουδα.

Θείος και ανιψιός κρατήθηκαν χθες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου μετά τις πολύωρες απολογίες στην τακτική ανακρίτρια αλλά και τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την προφυλάκιση τους ή όχι.

Η ανακοίνωση του πατέρα του Π.Ξυδάκη

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη καταφέρθηκε εναντίον της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της για την υπόθεση κατευθυνόμενη,
ενώ σχολιάζοντας τα όσα έγιναν χτες στο αστυνομικό μέγαρο με τις απολογίες των τριών συγγενών του δράστη, θεατρική παράσταση.

Στη δήλωσή του ανέφερε χαρακτηστικά: “Δυστυχώς, μετά την κατευθυνόμενη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, η οποία δεν έχει ακόμη ανακληθεί, αν και διαψεύστηκε πλήρως από την τίμια έρευνα της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου, ακολούθησε η χθεσινή θεατρική παράσταση της υπεράσπισης των εγκληματιών στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.
Δυστυχώς, δηλαδή, οι εγκληματίες συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αντί να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματά τους. Κρίμα!”

Διαβάστε ακόμα:

Η περιγραφή του Α. Κούγια για την υπόθεση του Προφήτη Ηλία – Με άλλοθι στην ανακρίτρια τα αδέρφια του κρεοπώλη

Ηράκλειο: Θρίλερ με το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μακελειό!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε