Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Κυκλοφορούσαν με Porsche, έχτιζαν βίλες και… χρωστούσαν στο δημόσιο!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Λεφτά υπήρχαν αλλά… όπως φαίνεται δεν έφταναν για όλα! Διαβάστε πως περιγράφουν τη ζωή τους, τα στελέχη του ΣΔΟΕ…

Το μεσημέρι αναμένεται η δίκη των έξι επιχειρηματιών από τα Χανιά, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου για χρέη στο Δημόσιο. Όπως είχε γίνει γνωστό από το ΣΔΟΕ, το συνολικό ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ανάλογη επιχείρηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχεδιάζεται για το Ηράκλειο καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται να διαβιβαστεί από τον οικονομικό εισαγγελέα λίστα με μεγαλοοφειλέτες του Ηρακλείου.

Όσον αφορά στους έξι που παραπέμπονται σε δίκη, σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ σε μία περίπτωση τεχνικής εταιρείας, τα χρέη αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση τα οφειλόμενα στο δημόσιο ανέρχονται στις 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν κυρίως στο χώρο των επιχειρήσεων τους και ακολούθησαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ χωρίς παρατράγουδα, πλην μίας περίπτωσης στην οποία όμως δεν σημειώθηκαν ακρότητες.

Οι συλληφθέντες απέδωσαν τα χρέη τους στην οικονομική κρίση ενώ πολλοί επικαλέστηκαν τις σφραγισμένες επιταγές τους.
Ωστόσο, όπως περιγράφουν στελέχη του ΣΔΟΕ, ο τρόπος ζωής που έκαναν ήταν πολυτελής. «Κυκλοφορούν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, έχουν κτίσει βίλες και έχουν ανοίξει μεγάλα καταστήματα, ακόμα και πέντε-έξι στον αριθμό και εντούτοις υποστηρίζουν ότι δεν έχουν να πληρώσουν στο δημόσιο».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε