Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Παραδόθηκε γιατί… ”στη φυλακή είναι πολύ καλύτερα”!

Κρήτη: Παραδόθηκε γιατί… ”στη φυλακή είναι πολύ καλύτερα”!

Το καλοκαίρι του 2006 σκότωσε το φίλο του στο Ηράκλειο για να πάει στη φυλακή, αφού δεν είχε πού να μείνει και τι να φάει. Πριν λίγες ημέρες παραβίασε την άδεια που πήρε από τη φυλακή, όμως και πάλι δεν είχε πού να πάει και πώς να τραφεί κι αποφάσισε να παραδοθεί στους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ηράκλειο.

Ο 43χρονος από τη Δράμα εμφανίστηκε στους αστυνομικούς της πύλης του Μεγάρου και τους είπε ποιος είναι, τι έχει κάνει κατά το παρελθόν και εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει και πάλι στην… ασφάλεια της φυλακής όπου κρατείτο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο ίδιος φαίνεται πως επιθυμούσε διακαώς να του δοθεί άδεια για να ζήσει λίγες στιγμές ελευθερίας. Βγαίνοντας όμως και πάλι έξω κατάλαβε το πόσο δύσκολη είναι η ζωή μπροστά από τα σίδερα και αποφάσισε να επιστρέψει και πάλι εκεί.

Περιπλανήθηκε, κοιμήθηκε σε παγκάκια, ζητιάνεψε αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη ζωή που έκανε όπως παλιά, πριν διαπράξει το έγκλημα σε βάρος του φίλου του πριν από περίπου έξι χρόνια.

«Πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια. Το ήθελε και ο ίδιος και μας παραπονιόταν όταν το αίτημά του δεν γινόταν δεκτό. Όταν δεν επέστρεψε από την άδεια, το μυαλό μας πήγε στο κακό, ότι κάτι του έχει συμβεί, λόγω και της ροπής του προς το αλκοόλ» ανέφερε χθες στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα» σωφρονιστικός υπάλληλος.

Ο 43χρονος σήμερα Γ.Π τον Ιούλιο του 2006 είχε σκοτώσει τον 65χρονο τότε συνταξιούχο οικοδόμο Νικόλαο Κ. Και οι δύο ήταν άστεγοι, ενώ η σχέση τους ήταν πολύ παράξενη, όπως αυτές που αναπτύσσονται στο περιθώριο, με πολλές εντάσεις , αντιφάσεις και καταχρήσεις.

Μπορεί να έπιναν μαζί στο καφενείο και λίγο αργότερα να τσακωνόταν βρίζοντας ο ένας τον άλλο με χυδαίες εκφράσεις. Να μοιράζονταν ένα πιάτο φαϊ και μετά να πιάνονταν στα χέρια για ένα παγκάκι.

Με φορτισμένο ακόμα το μυαλό του από τον προηγούμενο καβγά τους, που είχε γίνει δύο μέρες πριν σε ένα καφενείο, ο 39χρονος, περνώντας από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, είδε τον Ν.Κ να κοιμάται σε ένα πεζούλι πόρτας παλιού κτιρίου. Τον βρήκε μπόσικο, άρπαξε ένα κομμάτι τσιμεντόλιθου και το πέταξε στο κεφάλι του.

Αυτό που πρόδωσε τελικά τον 39χρονο και οδήγησε στη σύλληψη του, ήταν το ματωμένο αποτύπωμα του παπουτσιού του πάνω στο πεζοδρόμιο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που τον προσήγαγαν τότε ως ύποπτο παρατήρησαν αίμα στην άκρη του παπουτσιού του και διαπίστωσαν ότι η σόλα, ταίριαζε με το ματωμένο αποτύπωμα, όπου διακρινόταν ευκρινώς το ίχνος της.

Ο ίδιος πριν διαπράξει το φόνο είχε συλληφθεί και πάλι από την Αστυνομία γιατί πετούσε πέτρες προς πάσα κατεύθυνση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε