Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ποινική δίωξη στους δύο που συνελήφθησαν για τα επεισόδια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο 26χρονος και ο 37χρονος συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια πριν και κατά τη διάρκεια του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα ΟΦΗ – Ολυμπιακός.

Πολλές από τις πλημμεληματικές κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο οπαδούς του ΟΦΗ, εμπίπτουν στην επιβαρυντική διάταξη του Νόμου περί βίας στα γήπεδα.

Ο τρίτος, ένας 32χρονος που ακόμα παραμένει ασύλληπτος διώκεται για κακούργημα.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, στους δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού, διακεκριμένη φθορά από κοινού και κατοχή έυφλεκτης ύλης – με την επιβαρυντική διάταξη του Νόμου περί βίας στα γήπεδα  ενώ διώκονται επίσης και για απόπειρα απόδρασης και απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου. Και οι δύο, αρνούνται τις κατηγορίες.

Ο τριτος, ο 32χρονος που δεν συνελήφθη, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για υποκίνηση σε διατάραξη οικιακής ερήνης από άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με την επιβαρυντική διάταξη του Νόμου περί βίας στα γήπεδα.

Ειδικότερα, πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων ΟΦΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ο οποίος έγινε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Θ. Βαρδινογιάννης, πιάστηκαν ο 26χρονος και ο 37χρονος, να έχουν ενταχθεί σε ομάδα οπαδών και να επιτίθενται σε βάρος αστυνομικών, βρίζοντας και ρίχνοντας αντικείμενα σ΄ αυτούς.

Επιπλέον, ο 26χρονος έριξε φωτοβολίδα σε βάρος των αστυνομικών και κατά τη διάρκεια της σύλληψης του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, ενώ ο 37χρονος έριχνε αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 26χρονο.

Αναζητείται ο 32χρονος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, επειδή φέρεται να έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων έξω από το γήπεδο αλλά και, φορώντας κουκούλα, να συμμετείχε στις γενικευμένες βιαιοπραγίες σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τις υλικές φθορές και θραύση σε τέσσερις προστατευτικές ασπίδες αστυνομικού προσωπικού.

Διαβάστε ακόμα:
Επεισόδια στο Ηράκλειο – Την “έπεσαν” στον Ορμπάιθ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε