Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Προφυλάκιση – έκπληξη για τον αστυφύλακα, ελεύθερος ο ανώτατος αξιωματικός

Κρήτη: Προφυλάκιση – έκπληξη για τον αστυφύλακα, ελεύθερος ο ανώτατος αξιωματικός

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο αστυφύλακας, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανώτερος αξιωματικός την Κυριακή, μετά από τη μαραθώνια απολογία τους ενώπιον της ανακρίτριας Λασιθίου.

Όπως γράφει το cretalive.gr η προφυλάκιση του αστυφύλακα, ήρθε κόντρα στα αναμενόμενα, καθώς στην πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που τον βάρυνε, προστέθηκε την Κυριακή και αυτή της απλής συνέργειας σε καλλιέργεια κάνναβης, κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, που έφερε την προφυλάκισή του.

Στον αντίποδα, ο ανώτερος αξιωματικός που διώκεται για παράβαση καθήκοντος, για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση- σε βαθμό κακουργήματος- και για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ).

Οι απολογίες διήρκησαν περίπου 8 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν ότι συνεργάζονταν με τα κυκλώματα και πως οι όποιες επαφές έκαναν, είχαν σκοπό για να βοηθήσουν στις επιδιώξεις της υπηρεσίας τους.

Οι απολογίες για την πολύκροτη υπόθεση των εγκληματικών οργανώσεων συνεχίζονται τη Δευτέρα με τις απολογίες των υπολοίπων συλληφθέντων.

Διαβάστε επίσης: Στην ανακρίτρια για τη “μαφία” της Κρήτης οι δύο αστυνομικοί

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε